SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım’da minikler tekne orucuyla Ramazan’ı yaşadı

Yıldırım Belediyesi, 6-10 yaş arası çocuklar için düzenlediği tekne orucu etkinliğiyle miniklere Ramazan’ın manevi coşkusunu yaşattı. Çocuklar, oruçlarını açtıktan sonra eğlenceli etkinliklerle unutulmaz bir gün geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2026 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2026 11:31
Kaynak: Bülten
Yıldırım’da minikler tekne orucuyla Ramazan’ı yaşadı

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşan tekne orucu geleneğini bu Ramazan’da da devam ettirdi. Yıldırım’da 6-10 yaş arası çocuklar arasında düzenlenen tekne orucu etkinliğine katılan çocuklar, oruç tutmanın heyecanını yaşadı.

Çocukları oruç ibadetine alıştırmak ve Ramazan’ın manevi değerini hissetmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte minikler, öğle namazını müteakip okunan ezanla birlikte tekne oruçlarını açtı. İftarlarını yapan çocuklar daha sonra Yıldırım Belediyesi’nin kendileri için hazırladığı eğlenceli dolu etkinliklere katılarak unutulmaz bir gün geçirdi.

KADİM BİR GELENEK

Tekne orucunun kadim bir gelenek olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak evlatlarımıza orucu ve ibadeti sevdirmek amacıyla bu yıl da tekne orucu etkinliği düzenledik. Çocuklarımızı erken yaşta ibadete alıştırmak çok önemli. Tekne orucu geleneği ile evlatlarımız hem oruca hem de Ramazan’ın manevi iklimine alışmış oluyorlar. Yarım günlük oruçlarını tutan çocuklarımızı kutluyorum. Ramazan’ın feyzi ve bereketi hanelerimizden eksik olmasın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.