SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Dündar, aslında onlara plaket vermeli!

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2020 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 08:25

Her şerde bir hayır vardır, denir ya, bu da öyle. Osmangazi Belediyesi'nin uluslararası ödülünü UNESCO yalanı olarak evirip çevirenler aslında Fetih Müzesi'nin adının daha fazla duyurulmasına katkı koydular. Olayın hikayesi kısaca şöyle:

 

Panorama 1326 Fetih Müzesi'ne Kent Araştırmaları Enstitüsü, COJEP International, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG-MEWA) ve Fransız mimarlık okulu ENSAS (Strasbourg, école d'architecture) tarafından "İdeal Kent Ödülü" veriliyor. Başkan Mustafa Dündar da geçtiğimiz haftalarda gidip bu ödülü Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO'nun Paris'teki genel merkez binasının kültür merkezinde düzenlenen törenle alıyor. Ödül törenine Türkiye'den Edirne ve Büyükçekmece belediyeleri de katılıyor.

 

Ödül haberi belediyenin basın birimi tarafından dikkat çeksin diye habercilikte çok fazla kullanılan yöntemle "UNESCO'dan ödül başlığıyla" veriliyor ki, aslında doğru da bir başlık. Çünkü ödülü veren kurum UNESCO değil, ama ödülün verildiği yer UNESCO'nun Paris'te bulunan genel merkez kültür binası.

 

Haberde UNESCO tarafından verildiğine dair hiç bir ibare de bulunmuyor. İşte ulusalı aşıp neredeyse UNESCO krizi haline gelen olay da burada patlak veriyor. Bazı yayın organları "UNESCO'dan ödül yalanı" açıklamasıyla bu haberi takla attırıp art niyetli sunuyorlar. Doğrusu bu algı yönetiminde çok başarılı olduklarını da söylemeliyim.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.