Şiddetli deprem! Bursa'da da hissedildi
Merkez üssü Manisa olan Bursa, İzmir, Aydın, Muğla ve İstanbul'da da hissedilen 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem anı kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

AFAD, saat 10.21'de merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.
Merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık 15 saniye süren deprem büyük paniğe neden oldu.
Deprem çevre illerden ve ilçelerden de hissedildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Manisa Saruhanlı'daki depremde şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir, kırsal tarama devam etmektedir." dedi.
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi:
"5.5'lik deprem geniş bir alanda hissedilmişti. Bir hasar ortaya getirmiş olabilir, bilgiler çok taze. 5'i geçen depremden sonra kaygı duyuyoruz. Bölgede çok sayıda fay var. Tüm yerleşim yeri bunu hisseder. Batı Anadolu çok sayıda depremleri olan 6,5-7'lik depremler verebilen faylarla dolu. Bunlara ilişkin depremler meydana geliyor. 4'ü geçen her depremden sonra insanlar bir süre sokakta olmalarında yarar var. Binalarında da hasar varsa bunları göstermeden evlerine girmemeleri gerekir. İlk saatlerde yetkililerin açıklamalarını dinlemelerinde yarar görüyorum."
MANİSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Manisa Valisi Karadeniz yaptığı açıklamada, "Şu an için bize ulaşan bir hasar bilgisi yok" dedi.
Vali açıklamasının devamında,"Dış mahallelerde de araştırmalar devam ediyor. Şu anda hasar olup olmadığına yönelik araştırmalarımız devam ediyor. İlk etapta herhangi bir hasar varsa hemen ona göre afet planlarımıza göre harekete geçilecek."