Gemlik’de değişim olur mu?

Meslekdaşım Yüksel Baysal’ın “Gemlik’de bu dönem belediyenin AK Parti’den CHP’ye geçme olasılığı çok yüksek, gel de CHP’li belediye başkan adayının projelerini bir dinle, ne de olsa karşı tarafı da dinlemekte fayda var”sözleri üzerine dün sabahki ilk durağım CHP’nin Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan’ın basın toplantısı idi.

Yayın: 07 Şubat 2019 - Perşembe - Güncelleme: 07.02.2019 11:10:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2244 okunma
Google News

Gemlik’deki gazeteci arkadaşların da bulunduğu toplantıya CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’de katıldı.

CHP’nin adayı Sertaslan’ı İl Genel Meclis Üyeliği yıllarından tanıyorum, hem de Meclisin en muhalif isimlerindendi. Sürekli proje üretir ve her konuda da hem parti grubunun hem de şahsi fikrini söyleyerek gündem yaratırdı.

Geçen yıllarda bu anlamda hiç değişmemiş, Gemlik ve Bursa için dertlenmeye devam ediyor. O’nun projelerine geçmeden önce Gemlik’le ilgili birkaç not aktarmak istiyorum.

******* ****** ******

Gemlik sahil şeridi olmasına rağmen , AK Parti’nin 2004-2009 ve 17 Mart 2011 ‘den bu yana belediyeyi açık ara farkla kazandığı ender ilçelerden. 

Mevcut Belediye Başkanı Refik Yılmaz 2009’da CHP’den belediye başkanı seçilen Mehmet Fatih Güler’in İç İşleri Bakanlığı’nca görevden alınmasıyla Meclis içinde yapılan seçimlerde belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

2004 yılı seçimlerinde de yüzde 38.85 oyla belediye başkanı seçildi. O seçimlerde MHP yüzde 31.78,

CHP’de yüzde 22.65 oy aldı.

2018 yılı seçimlerinde ise Cumhur İtitfakı’nın oyu yüzde 50.94, Millet İttifakı’nın oyu da yüzde 42. 3 olurken, dağılımda AK Parti’ye yüzde 39. 26, CHP’ye yüzde 28.32, İyİ Parti’ye yüzde 11.84 ve MHP’ye de yüzde 11.68 oranında oy çıktı.

Bu seçimleri 2014 yerel seçimleri ile karşılaştırıp, hesabı o rakamlar üzerinden yaparsak sonuçlar elbette yanıltıcı olur, çünkü süreçte,yeni parti kurulurken, siyasi tercihler de de büyük değişimler gerçekleşti.

Son seçimlerde AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı 8 binlerde. AK Parti mevcut durumda yine birinci parti olarak gözükürken, 31 Mart’da dengelerin nasıl gelişeceğini şimdiden kestirmek pek mümkün görünmüyor. 

Refik Yılmaz’ın yerine aday gösterilen Berkay Bulut’u tanımıyorum, hakkındaki eleştirilere bakıp da bir önyargıda bulunmayı da doğru bulmuyorum ancak, şunu net olarak söyleyebilirim ki;

Berkay Bulut’un 2004’den bu yana AK Parti’nin kalesi durumunda olan sahil kenti Gemlik’i CHP’ye kaptırmamasının yolu AK Parti’nin küskünleri ile MHP seçmenini yanına almasından geçiyor…

Bu 2 kere 2’nin 4 etmesi kadar düz bir matematik hesabı…

****** ******* ******

Gelelim bu dönem toplumda yaygın olan Belediyeyi CHP kazanacak ididasının sahibi Mehmet Uğur Sertaslan’a ve projelerine.

Sloganı gerçekten etkileyici: ” Gemlik’e uğurlu gelecek, Uğur’la gelecek”

►Cankılıç'ın yazısının tamamı için tıklayın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.