Kosova'nın bağımsızlık günü Bursa'da kutlanacak

BURSA (AA) - Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 11. yıl dönümü Bursa'da da kutlanacak.

Yayın: 07 Şubat 2019 - Perşembe - Güncelleme: 07.02.2019 10:53:38
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
2100 okunma
Google News

Kosova ve Havalisi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Tayyare Kültür Merkezi'nde 18 Şubat Pazartesi günü saat 19.30'da başlayacak etkinlikte, Kosova ve Bursa'dan halk oyunu ekipleri ile yerel sanatçılar sahne alacak.

Dernek Başkanı Hüseyin İşcan, yaptığı açıklamada, bu önemli organizasyona Kosova ve Balkan göçmenleriyle tüm Bursalıları beklediklerini söyledi.

​Türkiye ile Kosova'nın kardeş ülkeler olduğunu vurgulayan İşcan, "Bizim için Kosova demek Türkiye, Bursa demek. O nedenle Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlık kutlamalarını Bursa'da yapma kararı aldık. Bu kutlamaları yapmak zaten Kosova'yı ilk tanıyan ülkelerin başında gelen Türkiye'ye yakışırdı. Türk Ordusu da çok uzun süre Kosova'da huzurun tesisi için görev aldı. Önemli konukların yer alacağı gecemize herkesi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.