Evlenecek çiftler bilinçleniyor

Gemlik Belediyesi, Gemlik İlçe Müftülüğü ile Gemlik Sosyal Hizmet Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği yeni evlenen çiftlere yönelik“ Evlilik Öncesi Eğitim” ve “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri ” konulu seminer düzenlendi.

Yayın: 06 Şubat 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 06.02.2019 15:41:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1900 okunma
Google News

Belediyenin ev sahipliğinde evlendirme dairesinde organize edilen eğitim semineri Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Gemlik İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Gemlik Sosyal Hizmet Müdürü Yaşar Yaray‘ın yanı sıra alanında uzman eğitmenlerin sunum ve anlatımlarıyla gerçekleşti.

Seminerde evliliğe hazırlanan ve yeni evlenen çiftlere hitaben bir konuşma yapan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, aile eğitiminin gelecek nesiller üzerinde faydalı izler bırakacağına değinerek, güçlü bir ailenin temellerinin atılması için Gemlik Belediyesi olarak her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı da, çiftlerin evliliklerini sorunsuz bir şekilde sürdürmeleri için neler yapmaları gerektiği, üzerlerine düşen görevleri ve İslam’da aile hukuku hakkında, katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Evliliğin sevgi bağı temeli üzerine kurulduğunu söyleyen Şavlı,  eşlerin karşılıklı sevgi, saygı ve sadakat ile birbirlerini anlayabileceklerini, sorunlarını bu şekilde çözebileceklerini ve sonucunda güçlü aile bireylerinin yetişeceğini dile getirdi.

Son olarak söz alan Sosyal Hizmet Müdürlüğünde görevli Çocuk Gelişim Uzmanı Nurcan Baltacı Özarslan ise, sosyal problemlerin çözümünde koruyucu ve önleyici hizmetlerin önemine dikkat çekerek, Türkiye'deki sosyal sorunların tespiti ve çözümüyle ailenin bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının arttırılması gibi konular hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Yaklaşık iki saat süren eğitim semineri,  soru-cevap kısmıyla son buldu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.