MHP’nin gözü Meclislerde!..

31 Mart günü sadece Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını belirlemeyeceğiz, belediye başkanları kadar önemli olan belediye meclis üyelerini, muhtarları da oylayacağız. İşte bu kapsamda halk arasında en çok merak edilen konu, AK Parti ve MHP’nin birlikte yer aldığı Cumhur İttifakı’nda belediye mecelis üye lisitesinin nasıl olacağı?

Yayın: 05 Şubat 2019 - Salı - Güncelleme: 05.02.2019 10:24:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2706 okunma
Google News

Her ne kadar bu konuda partiler belediye meclis üye aday listelerini ayrı ayrı çıkaracak diye açıklamalar yapılsa da, anlaşılan halk fazla bilgi sahibi değil çünkü, sahada tek liste çıkacakmış gibi bir izlenim mevcut.

Cumhur İttifakı açısından değerlendirdiğimde edindiğim bilgilere göre AK Parti ile MHP’nin belediye meclis üye aday listeleri hafta sonu itibariyle büyük ölçüde tamamlandı diyebilirim.

AK Parti bu açıdan daha deneyimli.

Çünkü 2004 yılından bu yana yerelde iktidar olmanın avantajı ile elinde hem nitelikli insan kaynağı, hem tecrübe hem de bilgi ve birikim var. O yüzden belediye başkan adayları başkan yardımcılarından tutun da komisyonlara kadar belediye meclis üye listelerini çoktan hazırlamış dudrumdalar. Hatta 3 merkez ilçe dışında tüm ilçelerin il başkanlığında yapılan toplantılar ile karara bağlandığına dair bilgiler de mevcut.

“Kimler belediye meclis üye listelerine yazıldı? Mevcut meclis üyelerinden kimler devam ediyor? vb.”

Pek çok isim dillendirildiği için bilmiyorum ancak bu konuda şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, aynen milletvekilliği, il ve ilçe başkanlıkları,yönetimler ve belediye başkanlıklarında olduğu gibi değişim ve yenilenme bu dönem listelerde tam anlamıyla kendini hissettirecek. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.