'Merdiven altı' kurslara ağır yaptırım geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, kapatılacak özel eğitim kurslarında "merdiven altı" yapılaşmaların önüne geçmek için müeyyidelerin ağırlaştırılacağı, denetimlerin sıkılaştırılacağı yeni bir sistemi hayata geçirecek.

Gündem Yayın: 02 Şubat 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 02.02.2019 13:16:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1505 okunma
Google News

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kapatılacak özel eğitim kurslarında "merdiven altı" yapılaşmaların önüne geçmek için müeyyidelerin ağırlaştırılacağı, denetimlerin sıkılaştırılacağı yeni bir sistemi hayata geçirecek.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

Velilere, gelecek eğitim öğretim döneminde kapanacak, yasal olarak olmayacak özel öğretim kurslarına gidip sözleşme yapmama uyarısında bulunan Yıldız, şunları kaydetti:

"Ne çocuklarımız ne de velilerimizin maddi açıdan sömürülmesine, mağdur olmasına izin vermeyiz. Önümüzdeki süreçte denetimler açısından da daha sıkı bir dönem başlayacak. Yeni dönemde kapanan özel öğretim kurslarıyla ilgili denetimin hukuki altyapısı oluşturularak müeyyideler daha da ağırlaştırılacak. Çok kararlı ve hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecek bir altyapı kurulacak. Etkin bir denetim getirilecek. Asla 'şimdiye kadar yaptık, bundan sonra da yaparız' mantığında düşünülmemeli. Sadece para cezası değil daha ciddi müeyyideler gelecek."

Tek bir bilim grubunda hizmet vermesi gerekirken birden fazla bilim grubunda dersler yapan veya tamamen "merdiven altı" olarak faaliyet gösteren kaçak kurumlarla ilgili de denetimlerin sürdürüldüğünü vurgulayan Yıldız, "Bakanlığımızca bugüne kadar ruhsatsız eğitim öğretim faaliyeti yürüttüğü saptanan 730 yer kapatılırken, toplam 27 milyon 614 bin 700 lira idari para cezası uygulandı." açıklamasında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.