Zalimin silahı geri tepti, ülkesini iç savaşa sürükledi!..

İpleri ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin elinde olan diktatöryel rejimlerin savaşlarla kan ve gözyaşına çevirdiği, sınırların sürekli değiştiği, ekonomik krizlerle boğuşan, kendi aralarında birlik ve beraberliği sağlayamamış Ortadoğu coğrafyasında şu anda en etkili aktör, en etkili güç Türkiye, ardından da Mısır ile Katar Emirliği geliyor.

Yayın: 15 Mayıs 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 15.05.2021 13:07:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1446 okunma
Google News

İsrail bunu ilk defa yapmıyor, 7 yıl önce de yine böyleRamazan ayında Gazze’ye saldırmıştı. Hatta bugünlerde olduğu gibi bayramın birinci günü de saldırılarına devam etmişti. 8 Temmuz 2014’te  başlayan saldırıları tam 51 gün ile “en uzun ve en şiddetli” saldırı olarak  tanımlanırken, başta Türkiye ve hafızam beni yanıltmıyorsa Suudi Arabistan’ın araya girmesiyle ancak Bayram süresince ateşkes ilan etmişti.  


Şimdi de aynısını yapıyor…

 

 

 

 

 

Müslümanlar için manevi değeri yüksek olan Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa’ da ibadet eden  Filistinlilerinüzerine plastik mermi ile başlattığı saldırılarda bugün  tam anlamıyla bir savaş yaşanıyor. İsrail her zamanki gibi orantısız güç sergiliyor ve  dünyanın gözü önünde bir insanlık suçu işliyor.

Dün akşam bu yazıyı yazarken ölü sayısı 65 ‘e yükselmişti. 2 bin civarında bir yaralıdan bahsediliyor ve tabii İsrail’in Mescid-i Aksa’da ve sonrasındaki saldırılarında tutukladığı direnişçi Filistinlilerin sayısı  tam bilinmiyor.

                           
     
   
                     ******                          ******                         ******


Da…

Gel de bunu dünyaya anlat ve her şeyden evvel Türkiye dışındaki İslam ülkelerine ve tabii Arap dünyasına anlat. 
 

Küresel güçlerin son 100 yıldır uyguladığı “böl-parçala- yok et” planında zaten bölge istikrarlı değil.


İpleri ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin elinde olan diktatöryel rejimlerin savaşlarla kan ve gözyaşına çevirdiği, sınırların sürekli değiştiği, ekonomik krizlerle boğuşan, kendi aralarında birlik ve beraberliği sağlayamamış Ortadoğu coğrafyasında şu anda en etkili aktör, en etkili güç Türkiye, ardından da Mısır ile Katar Emirliği geliyor.

 

Bu üç ülkenin 5 gündür yürüttüğü yoğun diplomasi sonrasında bayram süresince ateşkes ilan edildiğine dair bilgiler gelmişti ama dün gece, İsrail’in Gazze’yi bombalamaya devam etmesi  bu umudu ortadan kaldırdı.

 

 

                   ******                          ******                         ******  

     

Bu arada ilginç şekilde Netanyahu’nun kendi ülkesi de yanıyor. 5. seçimi kazanma pahasına kendi siyasi hırsı ve iktidar amacıyla başlattığı saldırılarda silah tersine tepti.

 

 

 


 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.