Yunuseli Havalanı’nı boşuna tartışmışız!..

“Bursa’ya Doğanbey gibi bir kara lekeyi daha neden düşüreyim. Neden kötü anılayım. Tamamen çamur at izi kalsın mantığıyla yorumlar yapılıyor.”

Yayın: 11 Haziran 2021 - Cuma - Güncelleme: 11.06.2021 12:40:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1259 okunma
Google News

“Ortada böyle bir karar ve proje yok “

 

Bursa kamuoyu ilk Yüksel Baysal’ın köşesinden duydu, Yunuseli Havaalanı’nın imara açılacağını. İkinci bir Doğanbey vakası olacağı endişesiyle akademik odalar ve muhalefet partilerinin temsilcilerinin başını çektiği “imara açılma” endişesiyle eleştiri oklarının hedefinde ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ikinci olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kaldı.

 

Hala da bu endişe ve tepki devam ediyor.

 

Süreçte, Başkan Aktaş böyle bir imar değişikliğinin olmadığını defalarca söylemesine rağmen nedense kamuoyu bir türlü ikna olmadı.

 

 

 

 

Ama artık dünkü açıklamasından sonra bu endişelerin yerini rahatlamaya bırakacağı kanaatindeyim. Zira, benim de katıldığım gazetecilerle sohbet toplantısında  konu bir kere daha öncelikli gündeme geldi ve kesin bir dille yalanladı:

 

“Bir gazeteci arkadaşın Ankara’dan duyum üzerine diyerek kaleme  aldığı iddiayla ilgili ortada  kararlaştırılmış bir proje yok.Boşuna tartışıyoruz, nefes tüketiyoruz.

 

 

Hatta, AK Parti il Başkanı Davut Gürkan’ın kendisinin de bulunduğu geniş katılımlı bir toplantıda  Bakan Murat Kurum’u telefonla arayarak iddiaları ve kamuoyunun endişesini dile getirdiğini ve onların da böyle bir tasarruflarının bulunmadığını söyledi ve biraz da sitemle karışık  dedi ki:

 

“ Yunuseli’yi düşünenler,bana bunun üzerinden yürüyenler ne kadar Bursalı ise ben de o kadar Bursalıyım ve Bakanımız Murat Kurum da bizimle aynı hassasiyette”.

 

 

İKİNCİ BİR DOĞANBEY’E  İZİN VERMEM”

 

 

 

 

Devamında da net olarak “Bursa’ya Doğanbey gibi bir kara lekeyi daha neden düşüreyim. Neden kötü anılayım. Tamamen çamur at izi kalsın mantığıyla yorumlar yapılıyor.”dedi.

 

Yüksel Baysal enbursa.com’daki köşesinde bu iddiaları ilk dillendirdiğinde ben de ucundan kıyısından bir yazımda şöyle bir öneri de bulunmuştum:

 

“Cumhurbaşkanımız Millet Bahçesi adı altında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ ile belediyelerden parklar yapılmasını  talep ediyor. Bu anlamda Yunuseli Havaalanı bölgesi imara açılmak yerine Yunuseli Millet Bahçesi adı altında park olarak dönüştürülebilir. Geçmiş dönemde Kültürpark’ı Reşat Oyal, Botanik Parkı  Erdem Saker, Merinos’u Rahmetli Hikmet Şahin kazandırmıştı ve onlar her daim anılıyor. Başkan Aktaş da böyle bir kazanımla önümüzdeki 3 yılına dolu dolu büyük bir proje kazandırmış olur ve adından her daim  minnetle söz ettirir”.

 

 

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.