Yıldırım'da çocuklar beraber büyüyor

Yıldırım Belediyesi, çocukların teknolojiyi kullanırken sosyal çevrelerinden uzaklaşmadan, parkların çocuk sesleriyle çınlaması için desteğini sürdürüyor.

Yayın: 29 Nisan 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 29.04.2019 09:48:32
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1291 okunma
Google News

Günlük yaşamın vazgeçilmesi haline gelen, bilgiye erişimin saniyelerle ölçüldüğü teknolojik cihazların doğru kullanımını savunan Yıldırım Belediyesi, sosyal medya, oyun konsolları, televizyon gibi çocukları esir alan, zamanlarını çalan alışkanlıklar yerine, parkların yakın geçmişte olduğu gibi çocuklarla dolması için çalışmalar gerçekleştiriyor. İlçedeki mevcut çocuk oyun parklarında titiz çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile periyodik aralıklarla oyun ve spor ekipmanlarını bakımlarını yapıyor, eskiyenleri yenileri ile değiştiriyor. Özellikle çocukların güven içerisinde oynaması için hassas davranan ekipler, güvenliği tehlikeye atacak bir sorun yaşanmadan aksaklıkları gideriyor, kauçuk zemin uygulamasıyla da çocukların yaralanmasının önüne geçiyor. Parklarda yeşil alan miktarını da artıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çocuklar oyun oynayarak yeni dostlar edinirken, ebeveynlerin dinlenmesi için parklara bank, pergola gibi ekipmanlar da yerleştiriyor.

ÇOCUKLAR ‘NEŞELİ YILDIRIM’DA BÜYÜYECEK

Yıldırım’ı, çocukların yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir haline getirmek adına ‘Neşeli Yıldırım’ sloganıyla miniklere yönelik projeler ürettiklerini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Evlatlarımız bizim geleceğimiz. Tüm çocuklar mutlu olmayı, doyasıya oyunlar oynamayı ve neşe içerisinde büyümeyi hak ediyor. Bunu sağlamak adına her anne bana evladının mutlu olması için türlü fedakarlık içine giriyor. Yavrularının yüzünde ufacık bir gülümseme oluşturmak için yeri geliyor, kendilerini unutuyorlar. Onların gönül rahatlığı içerisinde çocuklarını parklara götürmesi, çocuklarımızın güven içerisinde olması bizler için çok önemli. Bizler de Yıldırım’da yaşayan tüm hemşehrilerimizi ailemizin bir ferdi olarak görüyor ve yavrularımızı mutlu kılmak için üzerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz. Yıldırım’ı çocuklarımızın ‘Neşeli Yıldırım’ı yapmak için, onları ‘Neşeli Yıldırım’da büyütmek için projeler üretiyoruz” dedi.

MİNİK KALPLER KIRILMASIN

İlçedeki çocuk parklarının bakımının yapılması için hassas çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Yılmaz, “Belediye olarak ekiplerimizle birlikte çocuk oyun parklarımızda rutin bakım, onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Biliyoruz ki bir parkta salıncağın zinciri koptuğunda, kaydırağın merdiveni kırıldığında, minik yürekler kendi oyuncağı bozulmuş gibi üzülecek. Biz de içerisinde masumiyet, iyilik ve sevgi gibi duygular barındıran, kötülüğe yer vermeyen minik kalplerin kırılmaması, yavrularımızın yüzlerinin her daim gülmesi için titiz çalışmalar yapıyoruz. Yıpranan çocuk oyun ve spor ekipmanlarının bakımını yapıyor, eskiyenleri yenileri ile değiştiriyoruz. Çocuklarımızın düşüp yaralanmamaları adına parklarımızda kauçuk zemin uygulaması yapıyoruz. Vatandaşlarımızı da çocuk oyun gruplarına zarar vermemeleri hususunda duyarlı davranmaya, kendi çocuklarını, kardeşlerini üzmemeye davet ediyorum. Yıldırım’da çocuklarımızın mutluluğu için çalışıyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.