Yıldırım Belediyesi’nden çevre dostu merkez

Yıldırım Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirebilmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veren Yıldırım Belediyesi’nin, geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye kazandırmak amacıyla ilçeye kazandıracağı ‘Atık Getirme Merkezi’nde sona yaklaşılıyor.

Yayın: 14 Ekim 2021 - Perşembe - Güncelleme: 14.10.2021 15:06:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
347 okunma
Google News

Yıldırım Belediyesi’nin ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağından ayrı toplanması ve geri kazanıma gönderilmesi amacıyla Yiğitler Mahallesi’nde yapımına devam ettiği ‘Atık Getirme Merkezi’nde sona yaklaşılıyor. 3000 metrekare alan üzerine kurulacak ‘Atık Getirme Merkezi’nde vatandaşların, ahşap, cam, plastik, metal, giysi, kâğıt, pil ve yağ gibi 14 farklı sınıfta getirdikleri atıklar depolanacak. Tesiste toplanacak atıklar ise lisanslı geri dönüşüm firmalarına gönderilerek geri dönüşümü sağlanacak. Geri dönüşüme kazandırılamayan diğer atıklar ise mevzuata uygun bir şekilde bertaraf edilmesi için ilgili tesislere yönlendirilecek. Proje kapsamında israfın önüne geçilerek, kaynaklar daha verimli kullanılabilecek.

YILDIRIM’DAN ÇEVRE DOSTU MERKEZ

14 farklı sınıfta atıkların depolanması için ‘Atık Getirme Merkezi’ni hayata geçirdiklerinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çevre kirliliği tüm dünyada giderek büyüyen, büyüdükçe içinden çıkılamaz bir hal alan ve bu hal sebebiyle geleceğimizi tehdit eden bir mesele. Çevre kirliliğinin ve tehdidinin bertaraf edilebilmesi için yapılacak en güzel çalışma ise geri dönüşüm çalışmaları. Biz de bu noktada önemli bir çalışmanın altına imza atıyor ve tüm dünyada giderek büyük bir çevre sorunu haline gelen ambalaj atıkları, elektronik atıklar, tekstil atıkları, lastik, akü gibi atıklar başta olmak üzere 14 farklı sınıfta atıkların depolanacağı ‘Atık Getirme Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. ‘Atık Getirme Merkezi’mizi inşallah birkaç ay içerisinde hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Şimdiden Yıldırım’a hayırlı olsun” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.