Yerel Yönetimler Toplantısı öncesi ilk temas

Gündem Yayın: 28 Ağustos 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 28.08.2019 10:40:42
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
749 okunma
Google News

Bursa 6-7-8 Eylül tarihlerinde  13 ilin belediye başkanının katılacağı Yerel Yönetimler Toplantısı'na ev sahipliği yapacak. AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkanı Mehmet Özhaseki ile Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa'nın da içinde bulunduğu 14 ilin sorumlu koordinatörü  Bilecik Milletvekili Selim Yağcı'nın başkanlık yapacağı toplantıya bölgeden toplam 135 belediye başkanı katılacak.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ev sahipliğindeki toplantı öncesinde Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Selim Yağcı dün Bursa'da bir dizi temaslarda bulundu.

 

İlk olarak Kurban Bayramı öncesinde  tarlada çürümeye  yüz tutan çiftçinin karpuzunu, domatesini ve biberini  alıp  işçilere dağıtarak  ekonomik anlamda  çitçinin yüzünü güldüren Gürsu'daki Uludağ  Organize Sanayi Bölgesi Yönetim  Kurulu Başkanı Yunus Aydın'ı ziyaret etti.

 

Benim de katıldığım ziyaret sırasında  Başkan Yunus Aydın'a Türkiye 'de ses getiren ve pek çok sanayici ile iş adamı ve örgütlenmelerine örnek  olan sosyal projeye teşekkür eden  Genel Başkan Yardımcısı Selim Yağcı " İş dünyasının böylesine zor dönemlerde  çiftçimize ve  işçimize gösterdiği sorumluluk  takdire şayandır. Aslında bu bizim insanımızın fıtratında olan bir durumdur, siz bunun yaşama geçmesine öncülük ettiniz" dedi.

 

BİRİ KAYKAMAKAMDI, DİĞERİ BELEDİYE BAŞKANI

Ardından  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı, Bursa Valisi Yakup Canpolat'ı, Osmangazi Belediye Başkanı  Mustafa Dündar'ı, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

 

Bu ziyaretlerde öne çıkan 2 görüntü vardı.

 

Birisi Bursa Valisi Yakup Canpolat'ı ziyaretinden yansıdı. Çünkü ikilinin geçmişe dayanan çok özel bir çalışma birlikteliği var.

 

Vali Yakup Canpolat  2007-2009 yıllarında Bilecik'in Söğüt ilçesinde 2 yıl kaymakam olarak görev yaptı. Bu dönemde Selim Yağcı'da Bilecik'in Belediye Başkanı idi. İkili 10 yıl sonra ilk defa Bursa'da  dün bir araya geldi. 

 

Samimi ortamda geçen görüşmede eski günleri yad ederken hasret de gidermiş oldu.

 

 

FETİH MÜZESİ'Nİ MİSAFİR BAŞKANLAR DA GÖRMELİ

AK Parti'nin yerel yönetimler toplantısı öncesi  Bursa'da  temaslarda bulunan Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı'nın dünden  dikkat çeken karelerinden biri de 1326 Fetih Müzesi'ndeki görüntüleriydi.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar , Selim Yağcı'yı makamında kabul etmek yerine  Bursa'nın vizyon projesi  panorama  1326'da ağırladı.  Seçim dönemi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle bir anda Türkiye'nin gündemine oturan ve ondan sonra da Türkiye'nin  her yerinden ziyaretçi akınına uğrayan tam panoramik  müze olarak Türkiye'nin ilkini teşkil eden Panorama 1326 Fetih Müzesi'ni Başkan Dündar'ın  rehberliğinde gezen Selim Yağcı, hayranlığını gizleyemedi.

 

 

Başkan Dündar'a kente ve ülkemize kazandırdığı bu büyük eşsiz müze için teşekkürlerini iletirken,  "Ben de Osmanlı'nın ilk kurulduğu topraklar olan Bilecik'te belediyemizde ilk olarak 39 Osmanlı padişahının tablolarının yer aldığı Osmanlı Tarih Şeridi'ni  hizmete  açmıştım. Siz de Bursa'nın fethini anlatan böylesine değerli bir  büyük eseri  Osmanlı'nın devlet haline geldiği ilk başkentinde hizmete açtınız. Sizi  bir kere daha tebrik ediyorum Sayın Başkan" dedi ve ekledi:

 

"Burayı önümüzdeki hafta Bursa'ya gelecek olan  belediye başkanlarımızın da mutlaka görmesi gerekiyor".

 

Hemen bir parantez açmak istiyorum. Milletvekili Selim Yağcı'nın belediye başkanlığı döneminde belediye binasına yaptırdığı 36 padişahın yer aldığı Osmanlı Tarih Şeridi'ndeki panoların büyük bölümü yeni belediye başkanı CHP'li Semih Şahin tarafından daha ilk görev haftasında  duvardan kaldırıldı.

 

Fetih Müzesi'ndeki ziyarete AK Parti Osmangazi ilçe Başkanı Ufuk Ay'da  katıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.