“Yeni mutasyonların temel taşıyıcıları gençler”

Rospotrebnadzor yetkili Pşeniçnaya, yeni COVID-19 türlerini yakalayan gençlerin hastalığı daha kolay geçirdiğini ama bununla birlikte temel taşıyıcı olduklarını belirtti.

Sağlık Yayın: 14 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 14.06.2021 17:30:06
Editör -
Okuma Süresi: 34 sn.
732 okunma
Google News

 

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’ndan (Rospotrebnadzor) Epidemiyoloji Merkez Araştırma Enstitüsü Klinik ve Analitik Çalışma Direktör Yardımcısı Natalya Pşeniçnaya, Sputnik’e açıklamasında, “Yeni Kovid-19 mutasyonlarına kapılan gençlerde semptomlar, sezonluk viral solunum yolu enfeksiyonlarına benziyor, bu yüzden virüs taşıyıcıları bu semptomları ciddiye almıyor ve normal yaşamlarına devam ediyor” ifadesini kullandı.

Pşeniçnaya, “Bununla birlikte gençler, enfeksiyonun temel taşıyıcıları, Kovid-19’u aktif olarak yayıyorlar ve bunun sonuçlarının farkında bile değiller” dedi.

KAYNAK: Sputnik

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.