Yeni mucitler Bursa'dan çıkacak...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde gerçekleştirilen ‘8. Türk Hava Yolları Science Expo 2019’, TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek törenle start alacak.

Yayın: 30 Nisan 2019 - Salı - Güncelleme: 30.04.2019 12:47:40
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1249 okunma
Google News

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğiyle ‘Dijital Teknoloji’ ana temasıyla düzenlenen Türkiye’nin en büyük bilim festivali ‘8. THY Science Expo 2019’  2 ve 5 Mayıs 2019 tarihleri arasında bilim meraklılarına kapılarını aralayacak. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da destek vereceği festivalde, birçok özel sektör kuruluşu da desteklerini sürdürecek.

 

Festival öncesi Gökpark’ta bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile festivale sponsor olan işadamlarının da katıldığı toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festival hakkında bilgi verdi. Festivalin “Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğunda gerçekleşeceğini belirten, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu yıl 8.’sini gerçekleştireceğimiz etkinlik ile binlerce çocuğumuz bilimsel atölye yapma fırsatı yakalayacak. Çocuklarımız özellikle bir şeyler üretmeyi tecrübe ederek, kendi ilgi alanlarını ve kapasitelerini keşfedecek. Türkiye’yi yarınlara taşıyacak, başarılarıyla ülkemizin hedeflerinde belirleyici rol oynayacak çocuklarımızın ve gençlerimizin ufkunu açmak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz, yeni projeler üretme konusunda da öncü olacak” dedi.

YENİ KEŞİFLERE KAPI AÇILACAK

Dünyaca ünlü YUMİ Robotu’nun da bir piyano resitali vereceğini açıklayan Başkan Aktaş, “Bilim festivali ayrıca, yeni fikirlere destek olmak, girişimcilik ruhunu aşılamak, inovatif düşünmeyi yayınlaştırmak ve yerli ve milli üretim için genç yaşta herkesi cesaretlenmek amacıyla çocuk, genç ve üstün mucitler olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenen proje yapışmaları ile Tasarla-Yap-Uçur yarışmaları yer alacaktır. Projeler festival süresince sergilenecek ve dereceye girenlere yaklaşık 110 bin lira ödül verilecek” dedi.

 

 

3 ÜLKE, YÜZLERCE FARKLI ATÖLYE

Festival boyunca farklı alanda bilimsel atölye çalışması gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en büyük bilim-toplum etkinliğine katılanlar, ilgi duydukları alanlarda atölye çalışmalarına katılabilecek. Science Expo, bu yılda farklı ülkelerden festivale katılım sağlayacak atölye ekiplerini ağırlayacak. Etkinliğe bu yıl Tayvan, İtalya ve Hollanda’dan katılacak ekipler, atölye çalışmalarının yanı sıra bilim gösterileriyle festivale renk katacak.

 

 

BİLİM KAMPI ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yine Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından TOFAŞ Fen Lisesi ev sahipliğinde 3. Ulusal Bilim Kampının ödül töreni de gerçekleştirilecek. Bilim kampları çerçevesinde 8 farklı alanda öğrenciler akademisyenlerle bir araya geldiler ve 3 gün boyunca 81 ilden 81 okulla yoğun bir kamp dönemi geçirildi. Değerlendirmeler sonunda 8 farklı alanda dereceye girenler belirlendi. Toplamda 48 bin lira para ödülünün dağıtılacağı 3. Ulusal Bilim Kampı Proje Yarışması’nın ödül törenini de Bursa Bilim Festivali’nde yapılacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.