Yeni aşı için tarih verdiler

Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci Fransız Les Echos gazetesine açıklamalarda bulundu. İkili, klinik deneylerin tamamlanmasından 100 gün sonra Pfizer/BioNtech aşısının varyantlara uyarlanmış bir versiyonunun hazır olacağını açıkladı. Söz konusu tarih, bu yılın Ekim ayına denk geliyor.

Sağlık Yayın: 12 Temmuz 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 12.07.2021 14:30:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
954 okunma
Google News

BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Hindistan'da çıkan Delta varyantının tüm dünyada yayılmaya devam etmesinin ardından kritik bir açıklamada bulunarak yeni aşı için tarih verdiler.

 

BioNTech firmasının kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çifti, yaklaşık 2 yıldır devam eden koronavirüse karşı aşı geliştirerek çok büyük bir adım atmalarının ardından, koronavirüsün ilk kez Hindistanda görülen ve Delta adı verilen tipi tüm dünyada yayılmaya ve vaka sayılarını artırmaya devam etmesi üzerine BioNTechten önemli bir açıklamada bulundular.

 

Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken bilim insanları bunun ana nedeni olarak daha bulaşıcı özelliğe sahip Delta varyantını gösteriyor. BioNTecht'en ise konu ile ilgili flaş bir adım geldi. BioNTechin kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Fransız Les Echos ile gerçekleştirdikleri özel röportajda konu ile ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

 

Türeci konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Spike proteinindeki belirli antikor bağlama bölgeleri mutasyona uğruyor. Klinik denemelerimiz, yüksek sayıda antikorla bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve dolayısıyla enfeksiyona karşı koruma sağladığı için üçüncü dozun büyük olasılıkla yararlı olacağını göstermiştir." ifadelerini kullandı.

 

Uğur Şahin ise ihtiyaç duyulursa 100 gün içinde yeni bir aşının elde edilmesini sağlayabiliriz dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.