Yelkenlisiyle okyanusu geçti!

İklim değişikliğine karşı başlattığı öğrenci eylemlerinin sembolü haline gelen 16 yaşındaki İsveçli aktivist Greta Thunberg, 'Fridays For Future' eylemini, BM Genel Merkezi'nin önünde yaptı.

Dünya Yayın: 31 Ağustos 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 31.08.2019 10:02:51
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
1028 okunma
Google News

BM İklim Zirvesi'ne katılmak için İngiltere'den açıldığı sıfır karbondioksit salınımlı yelkenliyle Atlantik Okyanusu'nu geçerek New York'a gelen Thunberg, küresel ısınmaya karşı mücadele için başlattığı iklim eylemlerine burada da devam etti. 

 

"Siz yetişkin gibi davranmayacaksanız, biz davranacağız"

 

Yüzlerce genç aktivist ve öğrenci de ellerindeki "Siz yetişkin gibi davranmayacaksanız, biz davranacağız", "Deniz seviyeleri yükseldikçe biz de yükseliyoruz" yazılı dövizlerle BM binası önünde Thunberg'e destek için protesto gösterisine katıldı. 

 

Greta Thunberg, New York'ta 23 Eylül'de başlayacak BM İklim Zirvesi'ne katılacak.

 

Sembol oldu

Thunberg, Ağustos 2018'de İsveç'in iklim değişikliği konusunda harekete geçmesini sağlamak için parlamento önünde oturma eylemleri başlatmış, aktivist 'Fridays For Future' eylemleri ile Avrupa'da iklim değişimine karşı yapılan öğrenci eylemlerinin sembolü haline gelmişti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.