Yabancı Basın İmamoğlu'nu Yazdı! New York Times 'fırça' Diye Verdi

İSTANBUL seçiminde rakibine 800 bin oyla fark atan Ekrem İmamoğlu dünya medyasına kapak oldu. New York Times'tan Arap gazetelerine, İngiliz medyasından İsrail gazetelerine kadar hemen her yerde haberleri çıktı. Yabancı basın seçimi Erdoğan yenilgisi olarak sundu. İşte yazılanlar:

Siyaset Yayın: 24 Haziran 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 24.06.2019 12:39:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1826 okunma
Google News

BBC: İngiliz yayıncı kuruluş BBC İstanbul için yenilenen belediye başkanlığı sonuçlarına göre iktidar partisi AK Parti'nin İstanbul'un kontrolünü kaybettiğini yazdı. Yayınlanan haberde BBC "Bu seçim Erdoğan için kilit önemde bir sınavdı" dedi.

Guardian
Bir diğer İngiliz yayıncı Guardian, bu seçim sonuçlarına göre ikinci kez İstanbul'u kaybetmenin Ak Parti için utanç verici olduğunu yazdı.
Guardian haberinde "Bu seçim sonuçlarının Erdoğan'ın partisi AK Parti'nin geleceği için dramatik sonuçları olacaktır" yorumunda bulundu.

 Haaretz 
İsrail menşeli yayın kuruluşu Haaretz, Millet ittifakının, Mart ayında sürpriz şekilde kazanan adayı İmamoğlu'nun ikinci kez zafer kazandığını yazdı. Haaretz bu seçim sonuçlarına göre Erdoğan'ın "bozguna uğradığını" yazdı.

New York Times
ABD'li yayıncı kuruluş The New York Times Türk seçmeninin seçimlerin tekrarlanma kararının ardından Erdoğan'a 'fırça attığını' söyledi.

Washington Post
ABD'li yayıncı kuruluş Washington Post, İmamoğlu'nun, Erdoğan'ın 'tüm azmine rağmen' zafer kazandığını söyledi. Bu sonuçlara göre iktidar partisin net şekilde gerilediğini söyledi.

Al Arabiya
Suudi Arabistan menşeli yayıncı Al Arabiya Erdoğan'ın adayı Binali Yıldırım'ın yenilgiyi kabul ettiğini yazdı. Yıldırım'ın açıklamalarını aktaran yayıncı kuruluş İmamoğlu'nu tebrik eden Yıldırım'ın açıklamalarına yer verdi.

Wall Street Journal gazetesinin, İmamoğlu'nun seçim galibiyetini duyuran haberinde bu sonucun "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mega kentteki çeyrek asırlık hakimiyetine son verdiğini ve uzun süredir siyaset sahnesine hakim olan iktidar partisindeki sorunları gözler önüne serdiğini" yazdı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.