WhatsApp'taki bu mesaj yüzünden telefonunuzdan olabilirsiniz!

WhatsApp aracılığıyla yayılan “Uygulamayı indirin ve Cep Telefonunu Kazanın" mesajına dikkat! Siber güvenlik uzmanları uyarıyor: Tıklarsanız telefonunuzu ele geçiriyorlar...

Bilim Yayın: 01 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.02.2021 12:14:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1260 okunma
Google News

Android kullanıcıları, WhatsApp aracılığıyla yayılan yeni bir tehdit ile karşı karşıya. Siber güvenlik kuruluşu Eset’in Araştırmacısı Lukas Stefanko kullanıcılara sahte bir Huawei uygulaması indirmeleri için gönderilen "Uygulamayı indirin ve Cep Telefonunu Kazanın" mesajını içeren linkin tehdit içerdiğini ve hızla yayıldığını belirtti.

 

Hızla yayılan Android solucanını inceleyen Kötü Amaçlı Yazılım Araştırmacısı Lukas Stefanko, kullanıcılara güvenmedikleri ve emin olmadıkları linklere tıklamamaları konusunda uyarılarda bulundu. Stefanko, Android kullanıcılarının, WhatsApp aracılığıyla yayılan ve potansiyel kurbanları Google Play gibi görünen bir web sitesinden uygulama indirmeye ikna etmeye çalışan tehdide karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

 

ZARARLI YAZILIM TELEFONU ELE GEÇİRİYOR

 

Bu zararlı yazılım WhatsApp aracılığıyla yayılıyor ve herhangi bir mesaja sahte ve kötü niyetli bir bağlantıyla otomatik olarak yanıt veriyor. İndirme bildirimi atan zararlı yazılım kullanıcı onayladıktan sonra kullanıcının telefonunu ele geçiriyor.

 

Zararlı uygulamanın bir reklam yazılımı veya abonelik dolandırıcılığı kampanyasında kullanıldığı düşünülüyor. Eset Araştırmacısı Stefanko zararlı yazılımın daha kötüsünü de yapabileceğini, bankacılık truva atlarını, fidye yazılımlarını veya casus yazılımları kolayca dağıtabileceğini belirtti.

<div class="middle" col-sm-6="" col-xs-12="" pad10="" sectiontwitter"="" style="color: rgb(51, 51, 51); font-size: 13px; box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-variant-numeric: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-stretch: inherit; line-height: inherit; font-family: &quot;Source Sans Pro&quot;, serif; vertical-align: baseline;">

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.