WhatsApp'ta yeni özellik! Gelen tüm mesajlar...

WhatsApp'a milyonlarca kullanıcının işine çok yarayacak bir özellik geliyor...

Bilim Yayın: 04 Ağustos 2020 - Salı - Güncelleme: 04.08.2020 13:02:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1451 okunma
Google News

WhatsApp'ta yazışırken mesajların altında bu simgeyi görürseniz şaşırmayın.

 

 

İşte popüler uygulamanın yeni özelliği...

 

WhatsApp mesajların altına büyüteç simgesi geliyor. Tek tik, çift tik ve mavi çift tikin görüldüğü alanın hemen yanında beliren bu simge bakın ne işe yarayacak?

 

Sizinle paylaşılan bir bağlantının gerçekten doğru bilgi verip vermediğini anlamak istediğinizde internetten arama yapmak için bu büyütece dokunacaksınız. Böylece koronavirüs salgınında yanlış bilginin yayılmasının önüne geçilmiş olacak.
 

Ama durun, WhatsApp'taki tek sürpriz bu değil!

 

WhatsApp kullananların önündeki büyük engel kalkıyor. Uygulamaya girenler bakın artık ne yapabilecek?

 

WhatsApp hesapları bugün için sadece bir telefonda kullanılabiliyor. Bu nedenle telefonunuzda WhatsApp'ı etkinleştirdikten sonra bir başka telefonda WhatsApp uygulaması üzerinden hesabınıza giriş yapamıyorsunuz.

 

Güvenlik sebebiyle uygulanan bu sistemi esnetmeye hazırlanan WhatsApp, birden fazla cihaz üzerinde aynı hesabın kullanılabilmesi için düğmeye bastı. WABetaInfo'da yer alan habere göre bir WhatsApp hesabını 4 farklı cihazda kullanmak yakında mümkün olacak.

 

WhatsApp'ın diğer cihazlarda çalışması için de QR kodu veya SMS yöntemi kullanılacak. Böylece kullanıcılar dilediği cihazda yazışmaya devam edebilecek ve hesabını kontrol edebilecek.

 

Diğer yandan WhatsApp, pek çok özelliğe sahip ve bazılarını pek az kişi biliyor. Karşı tarafa mesaj yazarken 'typing...' yani 'yazıyor...' mesajını silmeye ne dersiniz?

 

Öncelikle WhatsApp'ta Hesap > Gizlilik bölümüne girin ve ardından Son Görülme ayarı açıksa kapatın.

 

Aynı şekilde Hesap > Gizlilik bölümündeyken Okundu Bilgisi kısmı eğer açık görünüyorsa hemen kapatın.

 

Şimdi de gelelim bir sonraki aşamaya. Tüm bu ayarları kapatmanıza rağmen birine yazı yazarken 'typing...' yani 'yazıyor...' mesajını gizlemek istiyorsanız işte yolu...

 

WhatsApp'a girmeden önce telefonunuzu Uçak Modu'na alın. Sonra da arkadaşınıza dilediğiniz uzunlukta mesaj atıp yollayın.

 

Sonra da Uçak Modu'ndan çıkın ve mesajın otomatik olarak karşı tarafa gittiğini görün. İşte hepsi bu!

 

Bu sayede WhatsApp'ta kime yazarsanız yazın, hiçkimse mesaj yazarken sizi göremeyecek ve mesajı yolladığınızda sadece ekranlarında görebilecekler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.