WhatsApp’ta büyük tehlike! Güvenlik açığı tespit edildi

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp hem iOS hem de Android kullanıcılarını etkileyen bir güvenlik açığı ile gündemde.

Bilim Yayın: 19 Kasım 2019 - Salı - Güncelleme: 19.11.2019 11:39:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1503 okunma
Google News

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması  WhatsApp bu sefer platforma entegre edilen bir özellik ile değil uygulamada pek çok kullanıcıyı etkileyen bir sistem açığı ile gündemde. 

 

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan  Android  için WhatsApp uygulamasını kullanan birisine yolladığınız zararlı GIF ile cihaza erişim sağlamak mümkün hale geliyordu. Bu seferki sorun ise hem iOS (iPhone) hem de Android kullanıcılarını etkiliyor. 

 

ZDNet’te yer alan habere göre, 1.5 milyardan fazla kullanıcısı bulunan platform ‘CVE-2019-11931' olarak tanımlanan güvenlik açığını çözmek için ilk adımı attı. 

 

Peki bu güvenli açığını siber saldırganlar nasıl kullanıyor? 

 

Söz konusu güvenlik açığı bellek taşırma yöntemini kullanarak hedef cihazdaki  WhatsApp uygulamasını çökertebiliyor. 

 

Hacker'lar bu sistem açığı sayesinde özel hazırlanmış MP4 formatında bir video dosyasını hedef kişinin telefon numarasına  WhatsApp  üzerinden gönderdiğinde karşı taraf siber saldırgan tarafından hack’lenmiş oluyor. 

 

Facebook, bu açığı ortadan kaldırmak için tüm platformlar için güncelleme yayınladı. Siber güvenlik uzmanları bu açıktan etkilenmemek için uygulamalarının güncel olup olmadığını kontrol etmeniz gerektiğinin altını çiziyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.