Volkswagen, Türkiye'deki fabrika yatırımını bir kez daha erteledi!

Alman otomotiv devi Volkswagen'in Türkiye'ye yapacağı fabrika yatırımı arapsaçına döndü. Reuters'in şirket kaynaklarına dayandırdığı gelişmeye göre, Volkswagen, Türkiye yatırımını bir kez daha erteledi.

Ekonomi Yayın: 18 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 18.02.2020 15:07:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1411 okunma
Google News

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in (VW), Türkiye'de otomobil fabrikası kurup kurmama konusundaki kararını bir kez daha ertelediği iddia edildi.

 

Reuters'ın şirket kaynaklarına dayandırdığı gelişmeye göre, kararın yıl ortasında açıklanması bekleniyor. Reuters'e konuşan şirkete yakın bir kaynak, süreç ile ilgili olarak, "Hala zamanımız var ve bu kararı kesinlikle yıl ortasına kadar verebiliriz" dedi.

 

ŞUBAT'TA KARAR VERECEKTİ

 

Volkswagen, en son geçen Aralık ayında yaptığı açıklamada fabrika yatırım kararını Şubat ayında vereceğini açıklamıştı. Avrupa'daki fabrikalarında elektrikli araçlara yer açmak için yeni bir tesis arayışına giren VW, Ekim 2019'da Manisa'da yaklaşık 1 milyar liralık bir şirket kurmuştu.

 

ROMANYA VE BULGARİSTAN YENİDEN TALİP OLMUŞTU

 

Volkswagen, Barış Pınarı Harekatı'na gelen tepkiler üzerine Manisa'da yılık 300 bin araç üretme kapasiteli tesis kurma planlarını askıya almıştı. Daha önce aday listesinde yer alan Romanya ve Bulgaristan, bu erteleme kararıyla projeye yeniden talip olmuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.