VLP aşıda ikinci doz başladı

Bakan Varank, VLP aşı adayının Faz-2 aşamasında birinci dozlarının tamamlandığını ve ikinci dozların uygulanmaya başlandığını açıkladı. Varank, "Şu ana kadar herhangi bir yan etki gözlenmedi" dedi.

Sağlık Yayın: 17 Temmuz 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 17.07.2021 13:30:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
871 okunma
Google News

TRT Haber'de yer alan habere göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Su Ürünleri İşleme Şoklama ve Depolama Tesisi Temel Atma Töreni ile Keten Müzesi Projesi İmza Töreni ve SATEM Biyokütle Enerji Santrali Açılış Törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, VLP aşı adayının çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Varank, "Yenilikçi bir teknolojiye dayanan VLP aşı adayımızın Faz 2 aşamasında 1. dozlar tamamlandı, 2. dozlar uygulanmaya başlandı. Şu ana kadar herhangi bir yan etki gözlenmedi" dedi.

VLP yani virüs benzeri parçacık aşısı, virüse karşı geliştirilen tüm aşı çeşitlerinin içerisinde farklı ve ileri bir teknolojiyle geliştiriliyor.

VLP aşısının güzel yanı gelişebilecek her türlü mutasyona adapte edilebilir bir sisteme sahip olması. Şu ana kadar Türkiye’de dahil toplam 3 ülkede koronavirüse karşı VLP yöntemiyle aşı çalışması yürütülüyor.

Türkiye’nin VLP aşı çalışmaları Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) aşı adayı listesinde de yer alıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.