Virüs paniği! Vizonları itlaf edip, toplu mezarlara gömdüler

Danimarka'dan sonra dört Avrupa ülkesi ve ABD'de de görülen 'Cluster-5 virüs'ü dünya çapında paniğe yol açtı. Virüsü yayan hayvanlar askeri üste itlaf ediliyor. Danimarka'da 17 milyon vizonu toplu mezarlara gömüldü.

Dünya Yayın: 11 Kasım 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 11.11.2020 09:02:12
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
972 okunma
Google News

Dünyanın en büyük vizon kürkü (mink kürkü) üreticisi Danimarka'da vizonlarda rastlanan mutasyona uğramış corona virüsünün insanlara bulaşmaya başladığı ve yaklaşık 17 milyon vizonun toplu mezarlara gömüldüğü açıklandı.

 

BÜYÜK PANİĞE NEDEN OLDU

 

Dünyanın en büyük vizon kürkü (mink kürkü) üreticisi Danimarka'da vizonlarda rastlanan ve 'Cluster 5' adı verilen mutasyona uğramış virüs, insanlarda yayılması durumunda korona aşılarını daha az etkili hale getirme potansiyeline sahip olduğu için paniğe neden oldu.

 

YAKMAK İÇİN YETERİ KADAR FIRIN YOK

 

Ülkede bulunan yaklaşık 17 milyon vizon, virüsle mücadele kapsamında toplu mezarlara gömüldü. Danimarka çevre ve sağlık yetkilileri, vizonları yakarak imha edilecek sayıda fırın bulunmadığı için vizonların ülkenin kuzeybatısında bulunan Holstebro kasabası yakınlarındaki askeri arazide toplu mezarlara gömüldüğünü açıkladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.