Wagner ile Putin anlaştı

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, “Prigojin, Wagner’ın Rusya’da ilerleyişini durdurmayı kabul etti” dedi.

Dünya Yayın: 24 Haziran 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 24.06.2023 23:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
101 okunma
Google News

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'da silahlı ayaklanma başlatan Wagner'in lideri Evgeny Prigojin ile görüştü. Belarus Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Lukaşenko'nun Prigojin'e, Wagner'in ilerleyişini durdurma çağrısı yaptığı aktarıldı. Açıklamada, "Wagner lideri, Lukaşenko'nun ‘Rusya topraklarında ilerleyişini durdurma' çağrısını kabul etti" denildi. Ayrıca açıklamada Lukaşenko'nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in onayıyla bu görüşmeyi yaptığı belirtildi. Açıklamanın sonunda duruma çözüm getirilmesine ilişkin bir taslak üzerine anlaşıldığı bilgisi verildi.

Wagner üssüne geri dönüyor

Belarus'tan gelen bu açıklamanın ardından Wagner kurucusu Evgeny Prigojin yeni bir açıklama yaparak Wagner savaşçılarının karargahlarına geri döndüğünü duyurdu. Prigojin yayınladığı sesli mesajda "200 kilometre kan dökmeden ilerledik, ancak artık bu ihtimal doğdu. Sorumluluk alıyoruz. Birliklerimizi geri çeviriyoruz ve üslerimize dönüyoruz" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.