Uyku sorunu yaşayanların oranları dörte bire çıktı

Dünya genelinde, koronavirüsün etkisi azalmaya başlasa da uyku sorunlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Konuyla ilgili yapılan araştırmalar, uyku sorunu yaşayanların oranının altıda birden dörtte bire çıktığını ortaya koydu.

Yayın: 21 Mayıs 2021 - Cuma - Güncelleme: 21.05.2021 15:30:16
Editör -
Okuma Süresi: 41 sn.
1079 okunma
Google News

Koronavirüs; yaygın fiziksel sağlık problemlerinin yanı sıra bireyde stres, anksiyete, depresyon ve uyku bozukluğuna neden oluyor.

Türkiye’de yapılan araştırmalarda da kendini sürekli yorgun ve bitkin hissedenlerin oranı Nisan 2020’de yüzde 39 iken, bu oran Nisan 2021’de yüzde 65’e çıktı. Son bir yıldır pandemi süreci ile mücadele etmek, insanların alışkanlıklarında, ilişkilerindeki, ruh hallerindeki ve sosyal hayattaki değişimi de beraberinde getiriyor. Bu anlamda, yapılan araştırmalarda 2020 nisan ayında yaşamından memnun olanların oranı yüzde 60 iken, 2021 yılının aynı ayında bu oran yüzde 44’e düştü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.