Usta isim İnci Çayırlı vefat etti

Türk Sanat Müziğinin usta ismi, koro şefi ve devlet sanatçısı İnci Çayırlı, İstanbul’da yaşamını yitirdi.

Yayın: 01 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 01.09.2021 09:30:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
659 okunma
Google News

Türk Sanat Müziği sanatçısı, koro şefi, anı yazarı İnci Çayırlı, 86 yaşında İstanbul'da vefat etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı da bir taziye mesajı yayınlayarak, "Türk müziğinin usta ismi İnci Çayırlı'nın vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.Münir Nurettin Selçuk korosunda uzun yıllar çalışan Çayırlı, daha sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği İcra Heyeti'nde şef yardımcısı olarak görev yapan Çayırlı, 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından "Devlet Sanatçısı" unvanına layık görülmüştü.

Çayırlı, "Çileli Bülbül", "Son Nefes", "Kadın Asla Unutmaz", "Ayrılık" gibi sinema filmlerinin müziklerini yapmıştı. Sanatçının anıları, 2015 yılında Murat Derin tarafından "Müziğin Güzel Günlerine Yolculuk-İnci Çayırlı'nın Anıları" adıyla kitap olarak Pan Yayıncılık tarafından basılmıştı.2 Eylül Perşembe günü Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Çayırlı için tören düzenleyeceği öğrenildi. Çayırlı'nın cenazesi Fenerbahçe Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Nakkaştepe Mezarlığı'na defnedilecek. Türk müziğinin usta ismi İnci Çayırlı'nın vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.