Ünlü sosyolog Ümit Meriç'ten Orhangazi vurgusu

Türkiye’nin yakından tanıdığı ünlü yazar ve merhum Mütefekkir Cemil Meriç’in kızı Sosyolog Prof. Dr Ümit Meriç yeni yazdığı ‘’Üstatlarımız ve karantina günlükleri ‘’ kitabında Orhangazi’den övgü dolu sözlerle bahsetti. Meriç, geçtiğimiz aylarda Orhangazi’yi ziyaret etmiş ve Orhangazili Araştırmacı Gazeteci-Yazar Güncel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muharrem Değirmen ile birlikte Orhangazi’nin değerleri üzerine değerlendirme yapmıştı.

Yayın: 25 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 25.01.2021 12:51:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1036 okunma
Google News

Prof Dr. Ümit Meriç’in Türkiye Yazarlar Birliği'nin Kültür Bakanlığı desteği ile yayınlanan yeni kitabı okurları ile buluştu. Türkiye'deki birçok önemli yazar ve bilim insanının karantina günlerinin nasıl geçti ile ilgili röportajlarının yer aldığı kitapta  Prof. Doktor Ümit Meriç, kitabında önceki aylarda ziyaret ettiği Orhangazi’ye de yer verdi.

 

 

Kitabında Orhangazi’den gazeteci yazar Muharrem Değirmen’in kendisine karantina günlerinde yolladığı konulardan övgü ile bahseden ünlü yazar dizelerinde şu ifadeleri kullandı;

 

''Mesela benim Orhangazi’de tanıdığım bir gazeteci var o gazeteci olduğu için dışarı çıkabiliyor, zeytin fideleri diken kadınlar ile röportaj yapıyor.Onlar 65 TL ‘ye bütün gün çalışıyor,ve bir torbanın içine bilmem kaç yıllık yada yıllık bir zeytin fidesini dikiyorlar.Onlarla ilgili röportajı öğrenmiş oluyorum,Ya da mesela gidiyor, Orhangazi tepelerinde bir Pınarbaşı buluyor,orada bir tane erik ağacı buluyor, orada bir tane kuş ötüyor onu bana yolluyor, Aman ne iyi geliyor,yani oturduğum yerden Orhangazi’nin o pınar başında açmış olan o erik ağacı ve şakıyan bülbülü dinlemek benim algımı genişletiyor"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.