Uçuş Okulu faaliyetlerine başladı

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD) bünyesinde kurulan UTEK Uçuş Okulu, Yenişehir ilçesinde faaliyetine başladı.

Yayın: 11 Mayıs 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 11.05.2019 10:53:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1287 okunma
Google News

Yenişehir Havalimanı'nda eğitime başlayan okulda, ilk olarak "PPL Hususi Pilot Lisansı" ile "LAPL Hafif Hava Aracı Pilot Lisansı" verilecek. Pilot Lisansı alacaklar, 45 saatlik uçuş eğitimine tabi tutulacak.


Okulun açılışı, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak, UTEK Uçuş Okulu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Tercanlıoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

Açılışın ardından, pilot adaylarına teorik derslerin verileceği sınıfta açıklamalarda bulunan Tercanlıoğlu, "Bursa'da büyük potansiyel var ancak 'Ben pilot olacağım' diyen biri başka illere gitmek zorunda kalıyor. Bursalı iş adamları olarak ilimize bu şekilde katkı koymak istedik ve UTEK'i kurduk. Hemen hangar ve iki adet tek motorlu eğitim uçağı satın aldık." dedi.


UTEK'in kar amaçlı olmadığını belirten Tercanlıoğlu, gençlere ve kent ekonomisine fayda sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.


İlçe Kaymakamı Seyitoğlu ise okulun kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek hem Yenişehir hem Bursa'ya değer katacağını ifade etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.