Türkiye'yi sarsan ölümlerin ardından Bursa'da harekete geçildi

Şırınga çikolatadan meydana gelen ölümlerin ardından Bursa Kantinciler Derneği ve Kantin İşverenler Sendikası, olası kazalara karşı kantincilere ilk yardım eğitimi vermeye başladı.

Yayın: 20 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 20.01.2020 15:12:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1376 okunma
Google News

Geçtiğimiz ay Ankara ve Diyarbakır'da okullarda şırınga şeklindeki çikolatayı yerken soluksuz kalarak yaşamını yitiren Mert ve Umut'un ölümü Türkiye'yi yasa boğmuştu.

 

 

Bursa Kantinciler Derneği ve Kantin İşverenler Sendikası, kahreden ölümlerin ardından kantincilere ilk yardım eğitimi vermeye başladı.  İlk eğitim programına 100 kantinci katıldı. Yıl sonuna kadar Bursa'daki tüm kantincilere ilk yardım eğitimi verileceği öğrenildi.

 

 

'ÇOCUKLARINIZ BİZE EMANET'

 

Programla ilgili bilgi veren Kantin İşvrenler Sendikası bursa Şube Başkanı Fahri Özmen, çocuklarımızın karşılaşabileceği herhangi bir kaza sonrası ilk müdahaleyi kantincilerin yapacağını söyledi. Özmen, "Geçtiğimiz aylarda yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan kazalar sonrası ilk yardımın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bizde bu kapsamda Bursa'daki kantincilerimize ilk yardım eğitimi vermeye başladık. Yıl sonuna kadar Bursa'daki tüm kantincilerimize bu eğitimi vermiş olacağız. Okullarda yaşanabilecek en küçük bir kazada ilk yardıma kantinciler koşşacak"dedi.

 

"İLK YARDIMI KANTİNCİLER YAPACAK"

 

İlk yardımın önemine değinen Bursa Kantinciler Derneği Başkanı Hüseyin Bükümcüoğlu ise verilen 6 saatlik eğitim sonrası meydana gelebilecek bir çok kaza ve olumsuzluğun önleneceğini belirtti. Bükümcüoğlu, "Okullarda meydana gelebilecek en küçük bir kazaya ilk müdahaleyi ilk yardım eğitimi alan kantincilerimiz yapacaklar. Yıl sonuna kadar Bursa'daki tüm kantincilere bu eğitimi vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.