Türkiye, ‘seyahat’te halen liste dışı!

Avrupa Birliği'nin seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasını önerdiği ülkeler listesinde yapılan son güncellemede listeye Ukrayna eklendi Ruanda ve Tayland listeden çıkarıldı. Türkiye ise liste dışında kalmaya devam etti.

Gündem Yayın: 16 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 16.07.2021 14:30:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
646 okunma
Google News

Avrupa Konseyi her iki haftada bir listeyi yeniden değerlendiriyor. Bir sonraki güncelleme Ağustos ayı başında yapılacak.

Öneri niteliğindeki AB Konseyi listesinin yasal olarak bağlayıcılığı bulunmuyor. Üye ülkeler bu liste doğrultusunda kendi kararlarını almakta serbest. Ancak AB üyesi olmayan ülkeler için seyahat kısıtlamalarının kaldırılması kararında ortak hareket edilmesi tavsiye ediliyor.

Listenin son haline göre seyahat edilebilen ülkeler arasında; Kanada, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Brunei, Ürdün, Kosova, Moldova, Karadağ, Katar, Suudi Arabistan, Arnavutluk, Avustralya, İsrail, Japonya, Lübnan, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Singapur, Güney Kore, Tayvan, ABD, Mako, Hong Kong ve karşılık olursa Çin bulunuyor.

 

 

TÜRKİYE İÇİN TEMKİNLİ…

Avrupalı turizm şirketleri güncellenen listede yer almayan AB dışındaki ülkelere yönelik tatil ve seyahat paketlerini iptal edip etmeme konusunda kararsızlık yaşamaya devam ediyor.

Türkiye ile ilgili turizm paketlerinin tamamen iptali konusunda henüz kesin karara varılmadı, ancak ülkenin kırmızı listesinden çıkmaması halinde yaşanabilecek iptallerle ilgili müşterilerle sorun yaşanmaması için temkinli bir yaklaşım sergileniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.