Türkiye'nin ilk uçan arabası, kendine hayran bıraktı

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST başladı. Festivalin ilk gününde görücüye çıkan Cezeri Uçan Araba, misafirlerden büyük ilgi gördü.

Bilim Yayın: 17 Eylül 2019 - Salı - Güncelleme: 17.09.2019 15:11:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1531 okunma
Google News

Türkiye'nin ilk uçan aracı Cezeri, TEKNOFEST kapsamında ilk kez kamuoyu önüne çıktı. Türkiye'den ve dünyadan geniş bir katılım beklenen festivalin gözdesi olan Cezeri, sadece 9 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandı.

 

Cezeri'nin Proje Yöneticisi Ozan Yağcı yaptığı açıklamada, büyük havacılık firmalarının ürettiği bir teknolojiyi, Selçuk Bayraktar'ın (Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı) ortaya koyduğu proje vizyonuyla ve özverili bir çalışmayla tamamladıklarını ifade etti.

 

Şu an için tek kişilik: Yağcı, şu anda Cezeri'nin tek kişilik taşıma yapabildiğini, ilerleyen versiyonlarında iki veya daha fazla kişi için taşıma yapabileceğini belirterek, uçan araç hakkında şu bilgilere yer verdi:

 

Şehir içi taşımacılıkta kullanılabilir: "Şu anki prototip, yalnızca bir kişiyi taşımaya yönelik. İleriki zamanlarda bu prototipi tamamen şehir içi taşımacılıkta kullanılacak bir araç haline getirmeyi hedefliyoruz."

 

Bir saatlik uçuş kapasitesine ulaşacak: Gelecek dönemde Cezeri'nin hem kargo hem de kentsel hava taşımacılığına yön vereceğini ifade eden Yağcı, yakın zamanda aracı bir saatlik uçuş kapasitesine ulaştıracaklarını söyledi.

 

Sağlık ve askeri alanda: Öte yandan Cezeri Uçan Araba, sağlık sektörü ve askeri alanda lojistik destek faaliyetlerine yeni bir boyut kazandırmak için geliştiriliyor. 

 

70-80 km menzile erişebilecek: Son olarak ise seyir hızı saatte 100 kilometre, azami uçuş irtifası 2 bin metre olan Cezeri, 70-80 kilometre menzile erişebilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.