'Türkiye ile yeniden görüşmek istiyoruz'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: "Türkiye ile iyi niyet çerçevesinde yeniden görüşmek istiyoruz."

Dünya Yayın: 11 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 11.09.2020 10:24:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1296 okunma
Google News

Korsika adasında düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Türkiye ile iyi niyet çerçevesinde yeniden görüşmek istiyoruz" dedi.

 

 Avrupa Birliği Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde yapılan ortak açıklamada ise  "Bölgedeki tüm ülkeleri hukuka uymaya çağırıyoruz. Tarafları diyaloğa ve müzakereye davet ediyoruz. Yunanistan ve Rum kesimine desteğimizi yineliyoruz" ifadesi yer aldı.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 'Türkiye, Doğu Akdeniz'de artık ortak değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetimine karşı açık ve kararlı olmalıyız' diyerek AB'den yaptırım istemiş ve bu açıklaması büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

 

Fransız bir milletvekiline yanıt veren Çavuşoğlu, Türkiye'nin Fransız halkıyla sorunu olmadığını, iki ülkenin müttefik olduğunu, Suriye gibi birçok konuda aynı düşündüğünü söyledi. Çavuşoğlu, (Emmanuel) Macron'un açıklamalarının Türkiye karşıtlığı içerdiğini belirterek Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı düzenlediği operasyonlardan sonra Fransa'nın tutumunun değiştiğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.