Türkiye’deki tek yalın hastane

Bu sene kuruluşunun 9’uncu yılını kutlayan Özel Medicabil Hastanesi’nin ek hizmet binası şehir protokolünün katılımıyla hizmete açıldı.

Yayın: 12 Haziran 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 12.06.2019 14:06:27
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2518 okunma
Google News

JCI başta olmak üzere aldığı kalite belgelerinin yanı sıra Yalın Hastane, Sağlık Okulu, Bebek Dostu Hastane projeleriyle de sağlık hizmetleri alanında önemli çalışmalara imza atan Özel Medicabil Hastanesi’nin ek hizmet binasının açılışına; geçmiş dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki dönem Bursa Milletvekili Önder Matlı, önceki dönem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Nilüfer Kaymakamı Avni Oral, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, Sağlık İl Müdürü Dr. Özcan Akan, SGK İl Müdürü Erhan Karaca, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih’in yanı sıra çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun temsilcisi ile birlikte sağlık sektörü çalışanları ve diğer davetliler katıldı.

 

 

 

Açılışta konuşan Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Özel Medicabil Hastanesi’nin, Yalın Hastane anlayışıyla hizmet veren Türkiye’deki tek hastane olduğuna dikkat çekti.

 

Yeni yatırımla birlikte poliklinik sayısının 26’dan 44’e çıktığını hatırlatan Prof. Dr. Bilgen, “Açılışını yaptığımız bu binayla hizmet alanımız iki katına çıkıyor, bununla birlikte hem şehir hem de ülke istihdamına katkı sağlıyor, çalışan sayımızı da artıyoruz. Bu amaç için çalışan tüm arkadaşlarımıza, yeni binamızda emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum. Güncel tedavi yöntemlerinin yakalanması ve sunulması, sağlık kuruluşlarının hedefleri içindedir. Bu yeni binamızla birlikte 26 olan poliklinik sayımızı 44’e çıkarıyoruz. Yani oransal olarak baktığımızda yüzde 80’lik bir artış sağlıyoruz” dedi.

 

“Medicabil ortopedi ve travmatolojide bir marka oldu”

 

Bursa’da 19 özel 21 de kamu hastanesi olduğunu hatırlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa’nın 10 yıl önce 4 bin 500 olan yatak sayısının bugün 7 bin 500’e çıktığını, Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte bu rakamın 8 binin üzerine ulaşacağını söyledi.

 

Özel Medicabil Hastanesi’nin ortopedi ve travmatoloji alanında bir marka haline geldiğini hatırlatan Dr. Akan, Bursa’yı sağlık alanında bölgesinin merkezi haline getirmek için gayret ettiklerini ve bu yatırımın da bu manada önem arz ettiğini dile getirdi.

 

Açılışı yapılan yeni hizmet binasının Nilüfer’e ve Bursa’ya hayırlar getirmesini dileyen

Nilüfer Kaymakamı Avni Oral ise, sağlık hizmetlerinin, insan hayatının en öncelikli ve önemli alanlarından bir tanesi olduğunu söyledi. Özel sağlık yatırımları bakımından Nilüfer’e bir ilginin olduğunu hatırlatan Oral, Özel Medicabil Hastanesi’nin, hem Nilüfer’e hem de Bursa’ya değer katan bir marka olduğunu ifade etti.

 

Sağlık yatırımları ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteriyor

Sağlık ve eğitim alanındaki yatırımların ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin göstergesi olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, ülkemizde son yıllarda bu manadaki önemli yatırımların hem özel hem de kamu alanında hayata geçirildiğini hatırlattı. Yeni hizmet binasının şehir için hayırlı olmasını dileyen Aktaş, Özel Medicabil Hastanesi’nin kendini kanıtlamış bir marka olduğunu sözlerine ekledi.

 

“Özel hastanelerin payı artmalı”

 

Türkiye’de son 17 yılda sağlık alanında devrim niteliğinde gelişmeler yaşandığını belirten geçmiş dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2018’de  ikinci ve üçüncü derece hastanelere 560 milyon vatandaşın müracaat ettiğini, bunların yüzde 14,6’sının özel hastanelere, yaklaşık yüzde 85’inin de kamu hastanelerine yapıldığını söyledi.  Çelik, özel hastanelerin payının gün geçtikçe daha da arttığını ve bunda Özel Medicabil Hastanesi gibi değerli özel sağlık yatırımlarının payının bulunduğunu dile getirdi.

 

Yapılan açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Özel Medicabil Hastanesi’nin yeni hizmet binasının açılışı, Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk’ün yaptığı dua ve kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Törene katılan protokol üyeleri, açılışın ardından yeni hizmet binasında incelemelerde bulundular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.