Türkiye'de bir ilk! 12 belde ve köye koronavirüs karantinası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüsle mücadele kapsamında, toplam 12 belde ve köyün karantinada olduğunu bildirdi.

Yayın: 27 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 27.03.2020 15:12:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
897 okunma
Google News

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize'de alınan karantina kararının Türkiye'de belde ve köy olarak 12. karar olduğunu söyledi.

 

Bakan Soylu, NTV Canlı Yayını'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Rize'de Kendirli beldesi ile yakınında bulunan Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köylerinin karantinaya alınması ile ilgili açıklama yapan Soylu, "İlk kez Rize'de alınan karra değil. Türkiye'de belde ve köy olarak 12. karar. Bazı köylerde veya beldelerde bulaşım riski çok olunca bu kararı alabiliyorlar. Rize'de 5 ayrı noktada alınan tedbirin amacı bir ölüm vakası var ve 65 yaş üstü çok vatandaşımız var" ifadelerini kullandı.

 

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Söz konusu bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar denetime tabi tutulup, giriş çıkışlara izin verilmeyecektir. Yine muhtarlar üzerinden bu bölgede tüm evlerdeki ateş, öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir.

 

Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izalosyana alınacak ya da gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın, market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir. Ayrıca çok acil ihtiyaçların karşılanması haricinde ve izin verilenler dışında sokağa çıkışlar ikinci bir karara kadar sınırlandırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.