Türk Kızılay’ın merhamet eli dünyayı kucaklıyor

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, Türk Kızılay’a yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak gayesiyle bağışta bulunan hayırseverlerin bağışlarının yüzleri güldürmesi çalışmaları kapsamında Kazakistan’ın en büyük şehri Almatı’da erzak kolilerinin dağıtımına ve iftar programlarına katıldı.

Yayın: 22 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 22.05.2019 12:47:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1927 okunma
Google News

Türk Kızılay’a yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine verilme şartıyla yapılan bağışların dağıtımına katılmak üzere Kazakistan’ın Almatı Şehri’ne giden  Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, Ramazan’ın bereketini Kazakistan’daki kardeşlerimizle paylaştı.



Program kapsamında Davut Gürkan ilk olarak, Almatı’da Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç ve yerel yöneticilerle birlikte erzak kolilerinin dağıtımına katıldı. Program kapsamında Kargalı, Uzunağaç ve Şamalgan köylerinde de  gıda kolisi dağıtımları gerçekleştirilirken, hayırseverlerimizin bağışları, binlerce Kazak ailesine ulaştırıldı.



Davut Gürkan, Ramazan’ın 15. Gününde Dünya Yetimler Günü programları kapsamında Almatı’da düzenlenen İftar Programı’na katılarak, burada yetim ve sahipsiz çocuklarla İftar sevincini, bereketini paylaştı. Programa, Türkiye - Kazakistan Almaty Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, Konsolos Simay Erenoğlu, Kazakistan Kızılay Genel Başkanı Sayın Yerkebek Argimbayev ve Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç’ta katıldı.



GÜCÜMÜZÜ MERHAMETE DAYALI MEDENİYETİMİZDEN ALIYORUZ

Kazakistan’da gerçekleştirilen programlar hakkında bilgiler veren Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, Türk Kızılay aracılığıyla hayırseverlerimizin yardım ellerini tüm dünyaya ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Gürkan, Ramazan-ı Şerif’in feyz ve bereketini yaşadığımız bu günlerde kardeş ülkede yüzleri güldüren sevgi ve merhamet kültürümüzün güzelliklerine şahit olduklarını anlatarak, “Çok şükür ki aynı anda dünyanın bir çok yerinde bu sevinç yaşanıyor, yaşatılıyor. Türk Kızılayı ve milletimiz gücünü geçmişi binlerce yıla dayanan sevgiye, paylaşmaya, merhamete ve birlikte yaşayıp, birlikte büyümeye dayanan medeniyet anlayışından alıyor. Bu güç ve bu gücü yaşatan aziz milletimiz sayesinde İnşallah daha nice yüzleri güldürecek, dünyaya örnek olmaya devam edeceğiz. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.