Türk fındığı içerdiği için Nutella yemeyecekmiş!

İtalya'da gündem ünlü İtalyan çikolata ürünü Nutella'daki Türk fındığı. Aşığı sağcı parti lideri Salvini, çikolatada Türk fındığı olduğu için Nutella yemeyeceğini açıkladı. Çikolatada Türk fındığına karşı çıkan siyasetçi, "İtalyan çiftçilere destek olmayı tercih ederim" dedi.

Dünya Yayın: 07 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 07.12.2019 10:01:16
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
1205 okunma
Google News

İtalya'da aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini, Türk fındığı içerdiği için İtalyan çikolata ürünü Nutella'yı yemeyeceğini söyledi. Aşığı sağcı parti lideri Salvini, "İtalyan çiftçilere destek olmayı tercih ederim" ifadelerini kullandı.

 

"ÇİKOLATADA TÜRK FINDIĞINI FARK ETTİM"

 

Ravenna şehrinde dün yaptığı mitingde konuşan Salvini, İtalyan fındığı yerine Türk fındığı kullanılmasına tepki göstererek, söz konusu ürünle ilgili tutumunu değiştirdiğini ve Nutella hayranı olmaktan vazgeçtiğini belirtti.

 

Mitingde soğuktan koruması için Nutella yemesi önerilen Salvini, "Nutella'nın, Türk fındığı kullandığını fark ettim. İtalyan fındığı kullanan şirketlere yardım etmeyi, İtalyan ürünlerini yemeyi ve İtalyan çiftçilere destek olmayı tercih ederim." ifadesini kullandı.

 

İTALYAN ÜRÜNLERİNİ SAVUNUYOR

 

Salvini, Nutella çikolatası sürülmüş ekmek dilimleriyle çektiği özçekim fotoğraflarını paylaştığı da biliniyor. Aşırı sağcı Lig Partisi, "Önce İtalyanlar" sloganı ve İtalyan ürünlerini savunmasıyla dikkati çekiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.