Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği renkli kortej yürüyüşüyle başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 5’incisi düzenlenen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, düzenlenen renkli kortej yürüyüşü ile başladı. 3 gün sürecek olan etkinlikte Türk kültürüne ait sporlar, sanat ve eğitimler Bursalılarla buluşacak.

Yayın: 23 Temmuz 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 23.07.2022 18:53:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
170 okunma
Google News

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Keles Belediyesi işbirliği ile Bursa Valiliği, İl Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Dünya Etno Spor Konfederasyonu, Türksoy ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla bu sene 5’incisi düzenlenen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, Cumhuriyet Caddesi’nde kortej yürüyüşüyle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan protokol üyeleri, Cumhuriyet Caddesi girişinden Fomara 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar yürüyerek halkı selamladı. Protokol üyelerinin yürüyüşüne Osmanlı savaş müzikleriyle mehter takımı ve rahvan atları derneği ekipleri de eşlik etti. Yürüyüş sonunda Kazakistan’dan gelen misafirler, geleneksel halk danslarını sergiledi. Birbirinden farklı figürler sergileyen ekip, Bursalılardan yoğun ilgi gördü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.