Trump'tan Kuzey Kore'ye tansiyonu düşürecek teklif

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'e 'kuduz köpek' benzetmesi yapmıştı. ABD Başkanı Trump, bu açıklamalara şaşırtan cevap verdi. Trump, "Seni gelmek istediğin noktaya getirecek tek kişi benim. Acele etmelisin ve anlaşmayı sağlamalısın." dedi. ABD medyasında ise bu açıklama şaşkınlık olarak ifade edildi.

Dünya Yayın: 18 Kasım 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 18.11.2019 08:48:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
824 okunma
Google News

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Devlet Ajansı KCNA'nın, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'e hakaret ettiği haberini paylaşarak, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'a seslendi. Trump, "Seni gelmek istediğin noktaya getirecek tek kişi benim. Acele etmelisin ve anlaşmayı sağlamalısın." şeklinde açıklama yaptı.

 

Trump, 2020 başkanlık yarışındaki Demokrat rakibi Joe Biden'e "kuduz köpek" benzetmesi yapan Kuzey Kore Devlet Ajansı KCNA'nın haberini paylaşarak, Kim Jong Un'a Twitter'dan seslendi.

 

"ANLAŞMA SAĞLAMALISIN, YAKINDA GÖRÜŞÜRÜZ"

 

Biden hakkındaki benzetmeye atıfta bulunan Trump, "Sayın Başkan, Biden uykulu biri ve oldukça yavaş olabilir ama kuduz köpek değil. Bir şekilde ondan daha iyi. Seni gelmek istediğin noktaya getirecek tek kişi benim. Acele etmelisin ve anlaşmayı sağlamalısın. Yakında görüşürüz." ifadelerini kullandı. Trump'ın bu açıklaması ABD medyasında tepki çekti.

 

JOE BİDEN-KİM TARTIŞMASI

 

ABD 2020 başkanlık yarışının Demokrat aday adayı Joe Biden, katıldığı bir mitingde, Kim'e hakaret etmiş veTrump'ın Kuzey Kore politikasını eleştirmişti. Bunun üzerine, Kuzey Kore Devlet Ajansı KCNA, Biden'i "sopayla itlaf edilmesi gereken bir kuduz köpek" olarak tanımlamış, Biden'in söz konusu açıklamalarla Kuzey Kore'yi haksız yere hedef haline getirdiğini savunmuştu.

 

Kuzey Kore ve ABD arasında 5 Ekim'de İsveç'te yapılan görüşmeler ilk gününde kesilmiş, Pyongyang yönetimi, ABD tarafının düşmanca yaklaşımını değiştirecek tatmin edici bir adım atmadığı müddetçe, Kuzey Kore'nin "bu bıkkınlık veren müzakereleri" sürdürme niyeti olmadığı açıklamasını yapmıştı.

 

Kuzey Kore Başmüzakerecisi Kim, müzakere sürecinin yeniden başlamasının ABD'nin tutum

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.