Trump 'Kürtlerle neden çalışıyorsunuz?' sorusuna bu yanıtı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bir basın mensubunun, "Kürtlerle neden çalışıyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Trump, "Kürtlerle harika bir ilişkimiz var. DAEŞ'lilere karşı Kürtlerle iyi mücadele ettik. Onlarla iyi anlaşıyoruz" dedi.

Gündem Yayın: 14 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 14.11.2019 08:41:15
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
771 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, toplantının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, "Kürtlerle neden çalışıyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Trump, "Kürtlerle harika bir ilişkimiz var. DAEŞ'lilere karşı Kürtlerle iyi mücadele ettik. Onlarla iyi anlaşıyoruz." dedi.

 

"ERDOĞAN'IN KÜRTLERLE ÇOK İYİ İLİŞKİSİ VAR"

 

Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürtlerle çok iyi bir ilişkisi var. Türkiye 'de çok fazla Kürt var ve her türlü imkanları var" dedi.

 

"BİZİM KÜRTLERLE SORUNUMUZ YOK"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Nasıl Kuzey Irak'taki Kürt kardeşlerimizle münasebetlerimiz gayet iyiyse, Kuzey Suriye'deki Kürt kardeşlerimizle de bir sorunumuz yok. Bir şeyi birbirinden ayırt etmemiz lazım. Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz terör örgütleriyle." diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.