Hamas’ın yeni esir takası anlaşmasına yanıt vermesi bekleniyor

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari, Hamas’ın İsrail ile muhtemel yeni esir takası anlaşmasına dair teklifi "olumlu bir atmosferde" aldığını ve cevap beklediklerini söyledi.

Dünya Yayın: 02 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 02.02.2024 09:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
117 okunma
Google News

Hamas’ın İsrail ile muhtemel yeni esir takası anlaşmasına yanıt vermesi bekleniyor. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari yaptığı açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris’te Katarlı, ABD'li, İsrailli ve Mısırlı yetkililer arasında yapılan görüşmelere değinerek, Hamas’ın İsrail ile muhtemel yeni esir takası anlaşmasına dair teklifi "olumlu bir atmosferde" aldığını ve cevap beklediklerini söyledi.

Söz konusu teklifin İsrail tarafından onaylandığını ifade eden El-Ansari, “Önümüzde hala çok zorlu bir yol var. İyimseriz çünkü her iki taraf da bir sonraki duraklamaya yol açacak teklifleri kabul etti. Önümüzdeki birkaç hafta içinde bu konuda iyi haberler paylaşabileceğimizi umuyoruz” dedi.

İsrail ve Hamas arasındaki muhtemel anlaşma, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalara 6 hafta ara verilmesini ve İsrailli esirler ile Filistinli mahkumların karşılıklı olarak serbest bırakılmasını içeriyor.

Hamas yetkilisi al-Nono: “Gazze'de ateşkes önerisine yanıt vermedik, hala üzerinde çalışılıyor” 

Hamas Siyasi Büro Medya Danışmanı Taher al-Nono yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalara 6 hafta ara verilmesini ve İsrailli esirler ile Filistinli mahkumların karşılıklı olarak serbest bırakılmasını içeren muhtemel anlaşmaya ilişkin Hamas’ın henüz yanıt vermediğini ve anlaşmanın üzerinde çalışmanın devam ettiğini belirtti. Al-Nono, "Müzakerelerin şu anki aşamasının sıfır olduğunu söylüyoruz ve aynı zamanda bir anlaşmaya vardığımızı da söyleyemeyiz" dedi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari yaptığı açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris’te Katarlı, ABD'li, İsrailli ve Mısırlı yetkililer arasında yapılan görüşmelere değinerek, Hamas’ın İsrail ile muhtemel yeni esir takası anlaşmasına dair teklifi "olumlu bir atmosferde" aldığını ve cevap beklediklerini ifade etmişti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.