Teröre ağır darbe

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar Pençe-1'de 64, Pençe-2'de 16, Pençe-3'te şimdiye dek 22 olmak üzere Irak'ın kuzeyinde yılbaşından bu yana 676 terörist etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Gündem Yayın: 30 Ağustos 2019 - Cuma - Güncelleme: 30.08.2019 10:08:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
880 okunma
Google News

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir üst rütbeye terfi eden personelin rütbe işaretlerini vermek üzere düzenlenen törende açıklamalarda bulundu. 

 

TSK'dan 17 bin 498 kişinin ihraç edildi

FETÖ'nün hain darbe girişiminde Türkiye'nin, TSK'nın zarar gördüğünü dile getiren Akar, "Bu hainler içimizden temizlendikçe TSK güçlendi, güçlenmeye devam ediyor. Bunun en somut göstergesi bir tarafta artan operasyonlar diğer tarafta da tatbikatlar. TSK geçmişten çok daha fazla operasyon, çok daha geniş kapsamlı tatbikatlar yapıyor, yapmaya devam edecek." dedi. Hain darbe girişiminden bu yana TSK'dan 17 bin 498 kişinin ihraç edildiğini vurgulayan Akar, "Amacımız bu teröristleri içimizden tamamen temizlemek, bu şanlı üniformayı tek bir hainin bile taşımasına engel olmak, buna müsaade etmemektir." ifadelerini kullandı.

 

- "TSK'nın pençesi teröristlerin ensesinde"

Terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan tempo ve kararlılıkta devam edeceğini yineleyen Bakan Akar, şunları söyledi:

 

"Mehmetçik, komandolarımız özellikle Pençe harekatlarıyla teröristlerin bütün inlerine girdi, girmeye devam ediyor. Bütün inlerini teröristlerin başlarına yıktı, yıkmaya devam ediyor. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da buna devam edilecek. TSK'nın pençesi bu teröristlerin ensesinde, bu bitmeyecek. Pençe-1'de 64, Pençe-2'de 16 ve Pençe-3'te şimdiye kadar 22 olmak üzere yılbaşından bu yana Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda toplam 676 terörist etkisiz hale getirildi."

 

- "TSK'nın gözlem noktalarına saldırı" iddiaları

İdlib'de Rusya'nın da desteğini alan rejimin havadan ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarla çocukları, gençleri, kadınları, yaşlıları katletmeye devam ettiğini ifade eden Akar, bunların durdurulması için Türkiye Cumhuriyeti devleti ve TSK'nın üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya gayret ettiğini söyledi.

 

Anlaşma ve mutabakatlara aykırı olarak rejim tarafından yapılan saldırılarla bugüne kadar 700’den fazla masum insanın hayatını kaybettiğini, 500 binden fazla insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

 

- "Gücümüzü test etmeyin, yanlış hesap yapmayın"

Terörle mücadelenin yanı sıra Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs'taki faaliyetlerin de kararlılıkla devam ettiğini dile getiren Akar, "Buralardaki hak ve menfaatlerimizden asla taviz vermeyeceğimizi, geri adım atmayacağımızı bütün dünyaya ilan ettik. Bu konuda bizi, gücümüzü, kuvvetimizi test etmeyin, yanlış hesap yapmayın." diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.