Tarkan: Yeter artık kendinize gelin!

Şarkıcı Tarkan, Kaz Dağları'na yapılmak istenen altın madenine instagram sayfasından "Yeter artık. Bi durun, kendinize gelin. Sizlere emanet edilen bu topraklara ve de temsilcisi olduğunuz halkınıza ihanet etmeyin artık. " diye tepki gösterdi.

Gündem Yayın: 06 Ağustos 2019 - Salı - Güncelleme: 06.08.2019 10:50:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1485 okunma
Google News

Kaz Dağları'nın olduğu bölgede başlatılan altın arama çalışmaları kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Kanadalı şirket Alamos Gold'un faaliyetleri için 195 bin ağacın kesildiği öne sürüldü. Tarım ve Orman Bakanlığı bu sayısının 13 bin 400 olduğunu açıkladı. Bakanlık ayrıca faaliyetlerin tamamlanmasından sonra bölgenin ağaçlandırılacağını duyurdu.

 

Hükümetten gelen bu açıklamalara rağmen tepkiler dinmiyor. Kaz Dağları için isyan eden ünlüler kervanına şarkıcı Tarkan da katıldı. Instagram sayfasından açıklama yapan Tarkan'ın öfkesi hayli sertti. Sorumluları ihanetle suçlayan Tarkan, "kendinize gelin" ifadelerini kullandı. İşte Tarkan'ın o sert açıklaması:

 

"Rant uğruna feda edilen Hasankeyf’ler, Allianoi’ler, Karadeniz’in dereleri, ormanları. Dikilen çirkin beton yığınları için kesilen binlerce yıllık zeytin ağaçları. Kurutulan göller, kirletilen, zehirlenen denizler, topraklar. Altın için feda edilen güzelim Kaz dağları ormanları.

 

Bitmek bilmeye para ve güç hırsı: Bu ne bitmek bilmeyen bir para ve güç hırsıdır. İnsan ülkesinin doğasını, tarihini, kültürünü rant uğruna bir kalemde nasıl satabilir böyle? 

 

Dünyanın neredeyse her yerinde durum aynı.  Halkın oylarıyla bulundukları noktaya gelen yetkililer kendilerini o ülkenin sahibi sanıp istediklerini yapma hakkını kendilerinde nasıl buluyorlar? 

 

Tehditler savuruyorlar: Vatandaş kendi toprağını, doğasını savunmaya, korumaya kalktığında bir de vatandaşa ayar verip, kafa tutup, tehditler savuruyorlar. 

 

Kendinize gelin: Yeter artık. Bi durun, kendinize gelin. Sizlere emanet edilen bu topraklara ve de temsilcisi olduğunuz halkınıza ihanet etmeyin artık. Bi elinizi kalbinize koyun da vicdanınıza kulak verin artık. Rant için bu doğa katliamlarına bir son verin artık."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.