Tarihte görülmemiş manzara! Kabe'de Cuma böyle geçti

Koronavirüs salgını sebebiyle 63 vatandaşın hayatını kaybettiği Suudi Arabistan'da, vatandaşlar cuma namazını Kabe'deki tavaf alanı dışında kıldı.

Dünya Yayın: 13 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 13.03.2020 15:43:07
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
1196 okunma
Google News

 

Suudi Arabistan'daki ilk koronavirüs vakası, 2 Mart'ta İran'dan gelen bir kişide görüldü. Salgının büyümesine karşı ilk olarak yurt dışından gelenlere umre ziyaretini yasaklayan Suudi Arabistan, sonrasında aynı kararı kendi vatandaşları için de aldı. Ülkede önlemler alınmaya devam ederken, son olarak vatandaşlar cuma namazını Kabe'deki tavaf alanı dışarısında kıldı.

 

YETKİLİLER KABE'DE HİJYEN KURALLARINA UYULMASINI İSTEDİ

 

Suudi Arabistan'da, koronavirüs vaka sayısı 62'ye yükselirken, yetkililer gerekli önlemleri almaya devam ediyor. Kabe'de sterilizasyon çalışmaları yapılmasının ardından bugün Kabe'de Cuma namazı tavaf alanından dışında kılındı.

 

Yetkililer tarafından alınan kararla birlikte, Kabe'de bazı alanlarda sterilizasyon çalışmaları yürütülmesinin ardından virüsün yayılmaması adına namaz kılanların bazı alanlara girmesine izin verilmiyor. Yetkililer, cuma namazı için Kabe'ye gelenlerin çok dikkatli olması konusunda uyarıda bulunurken, bütün hijyen kurallarına uyulmasını istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.