Tarihi Doku Osmangazi İle Ortaya Çıkıyor

Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla “Eski Bursa”yı ortaya çıkarıyor. Tayakadın Mahallesi’nde aslına uygun şekilde yeniden inşa edilen Sivil Mimarlık Örneği Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Yayın: 28 Ocak 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 28.01.2019 20:26:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1601 okunma
Google News

Mülkiyeti Ticaret Borsası'na ait 16. ve 19. yüzyıllardan kalma üç sivil mimari örneği yapı, Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden ayağa kaldırılıyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 678 metrekare inşaat alanına sahip olan üç binadan ilki ahşap karkas yapıda inşa edildi. Zemin artı 2 kattan oluşan ilk binanın içerisinde sergi salonları ile yönetim odası bulunuyor. Yine ahşap karkas yapıda olan ikinci bina, zemin artı 2 kat olarak inşa edilirken, binada okuma salonları ve yönetim birimleri yer alıyor. Zemin katı moloz taş duvar, üst katı ise ahşap karkas olan üçüncü bina ise zemin art 1 kat olarak inşa ediliyor ve binada toplantı salonu yer alıyor. Şehrin merkezinde tarihi dokuyu ortaya çıkaracak Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında ahşap işleri tamamlanırken,  mekanik ve elektrik tesisat çalışmaları devam ediyor.
 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılmasına yönelik çalışmaları artık belediyenin rutin çalışmaları haline getirdiklerini belirterek, “Bu konuda Türkiye’nin öncü belediyesiyiz. Tarihi şehir Bursamız’da gerçekleştirdiğimiz restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları ile ‘Eski Şehri’ ortaya çıkarıyoruz. Tayakadın Mahallesi’nde mülkiyeti Bursa Ticaret Borsası'na ait olan 12 sivil mimarlık örneği yapının inşaatını gerçekleştiriyoruz. 16. ve 19. yüzyıllardan kalma bu yapıları aslına uygun olarak günümüze taşıyoruz. Daha önce Kiremitçi Mahallesi'nde yer alan iki tarihi yapının inşaatını yaptık. Şimdi de Tayakadın Mahallemizdeki 3 SMÖ yapının inşaat çalışmaları son aşamaya geldi. Diğer 8 yapı için de çalışmalarımız devam edecek” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.