Süleymani'nin öldürülmesi sonrası Trump'tan ilk açıklama

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Donald Trump, "İran asla bir savaş kazanamadı, ama asla bir müzakere de kaybetmedi" ifadelerini kullandı.

Dünya Yayın: 03 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 03.01.2020 16:03:10
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
1063 okunma
Google News

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin yankıları devam ediyor. Konuyla ilgili ne diyeceği merak konusu olan Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İran asla bir savaş kazanamadı, ama asla bir müzakere de kaybetmedi" dedi.

 

TRUMP TALİMAT VERDİ

 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıkladı.

 

Ölenlerin kimliklerinin açıklamasının ve Pentagon tarafından doğrulanmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden ilk paylaşımını yapmıştı. Paylaşımın, doğrulamanın hemen ardından yapılması ve sadece ABD bayrağı içermesi ise dikkat çekti.

 

TRUMP'TAN MÜZAKERE SİNYALİ

 

Trump ikinci paylaşımında İran'la müzakerenin olabileceğinin sinyalini verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.