Soylu: 'Kurallarımıza uymayanlar geri gönderilmeli'

Ankara'da Göç Kurulu toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kurallarımıza uymayan kim varsa yasalarımız onlar için de tıkır tıkır işlemeli, geri gönderilmedir" dedi.

Gündem Yayın: 15 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 15.09.2021 11:30:06
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
567 okunma
Google News

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da düzenlenen Göç Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Türkiyede 3 milyon 710 bin 532 kişinin geçici koruma statüsünde bulunduğunu ifade eden Bakan Soylu, Göç Kurulu üyelerine seslendi. Manipülatif hareketlerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Soylu, "Öğrenci, ailevi sebepler, çalışma gibi gerekçelerle ülkemizde ikamet izniyle kalanların sayısı da 1 milyon 207 bin 749’dur. Şu ana kadar ülkesine gönüllü olarak geri dönen Suriyelilerin sayısı da 462 bin 26 kişidir. Göçmenlerin uyum süreçlerini takip etmek ve hızlandırmak, gönüllü geri dönüşleri artırmak için ilave adımlar atmak yine önümüzdeki sürecin kodları arasında yer alacaktır. Kurallarımıza uymayan kim varsa yasalarımız onlar için de tıkır tıkır işlemelidir, geri göndermek lazım ve bu konudaki adımlarımızı da Türkiye'nin kamu düzeninin sağlanması adına dikkatle takip edeceğiz" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.