Sonunda bizim de bir kent meydanımız olacak!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın geçmiş dönem karnesini başarılı kılan hizmetlerin başında kentin 5 bölgesinde gerçekleştirdiği ve halen devam eden kentsel dönüşüm projeleri gelmekte. Bunlardan biri de aynen Panorama 1326 Fetih Müzesi gibi kente değer katacak mega proje kapsamında Osmangazi Meydanı.

Yayın: 12 Mart 2019 - Salı - Güncelleme: 12.03.2019 12:33:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1469 okunma
Google News

Bu proje, cumartesi günü Mercure Otel'de basın mensupları ile parti yöneticileri ve STK'ların katılımı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Başkan Dündar'ın, çok kapsamlı ve geniş katılımlı tanıtım toplantısındaki konuşmasında "Osmangazi Meydanı sadece vatandaşlarımızın kullanabileceği gerçek bir meydan olacak." cümlesini özellikli olarak vurguladığı için önemli bulduğumuzu belirtmeliyim. 

Zira Bursa'da geçmiş dönemlerden itibaren genelde yerel yöneticilerin meydan diyerek halka vaat ettiği kent meydanları pek normal meydan statüsünde gerçekleşmiyor. Avrupa'da kentler meydanlarıyla anılıp, ön plana çıkarken ve halkın buluşma noktasını oluştururken, bizim ülkemizde AVM'lerin ön ya da arka bahçesi veya birkaç parkın bir araya gelerek kent içinde sıkışmış beton ve yeşil karışımından ibaret küçük alandan oluşuyor.

Bursa'da Avrupa standartlarında meydan eksikliğini bırakın, bizim Osmanlı kültüründe var olan cami ve çınar ağacının bulunduğu yerleşim alanlarının merkezini teşkil eden köy meydanlarından bile artık eser yok.

İşte Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da kentin tam merkezinde 2 dönem önce başlattığı 'Kent Meydanı' projesini bu dönem hayata geçirerek, eksiği kapatmış olacak.

Bugüne kadar 22 bin 518 metrekare alanda 84 bina yıkılarak 143 milyon TL'lik bir kamulaştırma yapılan projenin ana ayrıntılarını başkan Dündar şöyle açıkladı:

Cankılıç'ın yazısının tamamı için tıklayın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.