Skandal sözler: Kızına sahip çıksaydın

Üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili 2 sanığın, "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.- Mahkeme, ayrıca Çet'in hayatını kaybettiği plazada keşif yapılmasını kararlaştırdı. Sanıkların yer aldığı güvenlik kamera kayıtlarının dudak okuma yöntemiyle deşifre edilmesi için bilirkişi tayin edildi.

Yaşam Yayın: 15 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 15.05.2019 17:01:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2688 okunma
Google News

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin davada iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, ayrıca Çet'in hayatını kaybettiği plazada keşif yapılmasına hükmetti.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet'in babası İsmail Çet, aile yakınları ve tarafların avukatlarının yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı.

Mahkeme başkanı, önceki duruşmada alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okudu, ardından buna ilişkin taraflara söz verdi.

Katılan avukatlarından Umur Yıldırım, dava dosyasında kaybolan CD'lerde yer alan görüntülerin ilk duruşmanın ardından internetten yayınlandığını belirterek, sanıklar lehinde algı oluşturulmak istendiğini söyledi.

Dosya kapsamındaki delillerin karartılmak istendiğini savunan Yıldırım, buna ilişkin bazı görüntüleri sinevizyon aracılığıyla mahkeme salonunda gösterdi.

Ardından söz alan sanık avukatlarından İskender Fatih Balkış ise olay yerine ilişkin hazırlanan polis krokisinin hatalı olduğunu iddia ederek, Çet'in plazanın misafir odasının camından düşmüş olabileceğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.