Sır cinayette gelişme! Mahkeme gizemli mesajın peşinde

İstanbul’da çocuk bakıcısı olarak çalıştığı 3’üncü kattaki evin penceresinden düşerek ölen Türkmenistan uyruklu Muhabbat Meremglyyeva’nın (38) ölümüyle ilgili o sırada evde bulunan 5 kadına müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. Davada ilginç bir gelişme yaşandı. Mahkeme gizemli mesajın peşine düştü. İşte soruşturmadaki ilginç gelişmenin tüm detayları...

Asayiş Yayın: 18 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 18.03.2021 09:57:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1694 okunma
Google News

5 Mayıs 2020’de yargılananlar arasında bulunan Ülkü Ç.’nin telefonundan CİMER’e bir mesaj gönderildi. Mesajda, “O kadını ben ittim aşağı. Pişmanım” yazılıydı. Telefonunun çalındığını ve mesajı kendisinin göndermediğini iddia eden Ülkü Ç. tutuklandı. 17 Şubat 2021’de suç vasfının değişme ihtimali bulunduğu gerekçesiyle tahliye edildi.

 

 

MAHKEME MESAJIN PEŞİNDE 


Hürriyet gazetesinden Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre, mesaj gönderildiğinde cep telefonunun bağlı olduğu wi-fi ağının İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ndeki baro odasına ait olduğu ortaya çıktı. Wi-fi şifresini sadece avukatlar biliyordu.

 

Mahkeme önceki günkü duruşmada, gönderilen mesajın e-Devlet şifresi kullanılarak mı, yoksa şifresiz girişle mi gönderildiğinin araştırılmasına karar verdi. Heyet Türkmenistan uyruklu Muhabbat Meremglyyeva cinayetine ilişkin davada duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


 

HER SATIRI KORKUNÇ 

 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Büyükçekmece’de 18 Eylül 2019 tarihinde Muhabbat Meremglyyeva’nın 9 metre 75 santimetre yüksekliğindeki balkondan düşerek hayatını kaybetmesi üzerine soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

 

Olay yerinde yapılan incelemede maktul Meremglyyeva’nın sol bileğinde sanık Ülkü Ç. tarafından ısırılması üzerine diş izlerinin bulunduğu, olay öncesinde sanıklar ile maktul arasında boğuşma meydana geldiği ve maktulün sağ parmakları arasında Ülkü Ç. ve İpek A.’ya ait olduğu değerlendirilen saç tellerinin bulunduğuna yer verildi.

 

İddianamede maktulün atladığı ya da atıldığı yatak odası penceresinden elde edilen parmak izlerinde, pencerenin her iki tarafında da maktule ait parmak izlerinin tespit edildiği de belirtildi.

 

Maktul Muhabbat Meremglyyeva’nın Türkmenistan uyruklu olduğu, sanık İpek A.’nın yanında olaydan yaklaşık iki ay önce bakıcı olarak çalışmaya başladığı belirtildi.


 

Sanık İpek A.’nın evinden 8 bin lira değerinde bir işitme cihazının ve bir miktar paranın kaybolması üzerine maktulden şüphelendiği anlatılan iddianamede, İpek A.’nın arkadaşlarını eve çağırarak maktulü sorguladıkları kaydedildi.

 

Sanıkların alınan ifadelerinde polisi arayacakları sırada maktulün kendilerine engel olduğunu, telefonu sanık İpek A.’nın elinden almaya çalıştığını, maktul ile Ülkü Ç.’nin birbirlerini karşılıklı darp ettiklerini, Ülkü Ç.’nin de maktulün sol bileğini ısırdığını öne sürdüklerine yer verildi.


 

Maktulün çocuk odasına yönelmesi üzerine sanıkların Meremglyyeva’yı yatak odasına soktukları ve maktulün kendini aşağıya atarak öldüğünü söylemelerine itibar edilemeyeceği, olayın oluş şeklinin hayatın olağan akışına uygun olmadığı iddianamede vurgulandı.


 

İddianamede sanıkların maktul Muhabbat Meremglyyeva’nın iştirak halinde kasten öldürülmesi suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.